Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ

Τα Βαλκάνια και η Ανατολική Μεσόγειος, που αποτελούν την ευρύτερη «γειτονιά» της Ελλάδας, χαρακτηρίζονται από ευαίσθητες ισορροπίες.

Εξ αιτίας της γεωγραφικής θέσης της πατρίδας μας, η πραγματικότητα μας αναγκάζει να γειτνιάζουμε και να συνυπάρχουμε με έναν άκρως αναθεωρητικό γείτονα. Έναν γείτονα δηλαδή που, ανοικτά και απροκάλυπτα, αμφισβητεί το παρόν status quo και επιδιώκει μεταβολές ακόμη και σε επίπεδο συνόρων.

Η χώρα μας, εδώ και χρόνια, γίνεται διαρκώς στόχος ρητορικών, και υβριδικών απειλών από τη γειτονική Τουρκία. Η χώρα αυτή, κατέχει παρανόμως το βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εμπλέκεται είτε άμεσα είτε μέσω αντιπροσώπων σε σχεδόν κάθε αναταραχή της ευρύτερης περιοχής μας. Οι προσπάθειες για «γκριζάρισμα» περιοχών του Αιγαίου Πελάγους αλλά και για έναρξη συζητήσεων περί ενδεχόμενου διαμοιρασμού του εθνικού μας πλούτου, αποτελούν απειλές για την ίδια μας την υπόσταση ως κράτος.

Δε μπορεί να υπάρξει σύγχρονο και ελεύθερο κράτος, χωρίς τη διαφύλαξη της εθνικής του κυριαρχίας και κατ’ επέκταση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων. Το κλίμα που καλλιεργείται από τις εγχώριες ελίτ, δείχνει να προετοιμάζει έδαφος για συμμετοχή σε «συζητήσεις» που ουσιαστικά μπορούν να αποτελέσουν υποχώρηση και απεμπόληση των εθνικών μας δικαίων! Δε μπορούμε και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Οι Εθνικές Εκλογές του 2023 είναι κρίσιμες για μια σειρά από λόγους, με πρώτο την πορεία των εθνικών μας θεμάτων. Δε θα δεχθούμε καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στα νησιά και τις θάλασσές μας και κανένα ξεπούλημα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο θα ήταν μια προδοσία απέναντι στους προγόνους μας που μας κληροδότησαν την Πατρίδα εθνικά κυρίαρχη, αλλά και απέναντι στα παιδιά μας στα οποία πρέπει να παραδώσουμε την Πατρίδα εθνικά κυρίαρχη, χωρίς εκπτώσεις.

Τσερτικίδης Νικόλαος
Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός – Μελισσοκόμος
Υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας