Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Σε λίγο θα απαγορέψουν και τις εκλογές όπως πάνε...

Μέχρι την ημέρα των εκλογών, δεν πρόκειται να μείνει πολιτικό κόμμα για κόμμα και τα μόνα ψηφοδέλτια που θα υπάρχουν στην κάλπη θα είναι της ΝΔ και της Νέας Δημοκρατίας!

Και άντε για ξεκάρφωμα θα αφήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα της τωρινής βουλής (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ 25, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ), αφού ήταν δεν ήταν στην βουλή, το ίδιο πράγμα ήτανε. Αόρατα...

Το σύστημα φοβάται όποια φωνή δεν μπορεί να ελέγξει, όποια φωνή δεν μπορεί να προβλέψει τι θα πει και τι θα πράξει, και για να έχει ήσυχο το κεφάλι του, τις αποκλείει όλες!

Έτσι μετά την "Πατριωτική Ένωση" των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου, την "ΠΑΤΡΙΔΑ" της Αφροδίτης Λατινοπούλου, τους "Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες" του Νίκου Νικολόπουλου, αποκλείστηκε σήμερα και το κόμμα "ΈΛΛΗΝΕΣ" του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν θα αποκλειστούν και άλλα κόμματα τώρα ή στην 2η εκλογική αναμέτρηση.

Όπως και να έχει τα "μεγάλα" κόμματα εξουσίας, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση αφού και τους αντιπάλους τους έχουν «εξοντώσει», αλλά και τους ψηφοφόρους τους έχουν μπερδέψει στο τι θα πράξουν τώρα που τα κόμματα τους δεν έχουν δικαίωμα να κατέβουν στις εκλογές.

Επιλογές για τους ελεύθερα σκεπτόμενους ψηφοφόρους υπάρχουν ακόμα (τουλάχιστον την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο). Η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" του Δημήτρη Καζάκη, η "ΝΙΚΗ" του Δημήτρη Νατσιού, οι "Ελεύθεροι Ξανά" του Φαίδωνα Βόβολη, το "Δίκτυο Ελληνισμού" και άλλα κόμματα. Δυστυχώς για την Ελλάδα, όλα αυτά τα κόμματα, μαζί με τα υπόλοιπα που "κόπηκαν" δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν έναν πολιτικό φορέα «τσιμέντο» που θα έφερνε πραγματικά έναν άλλο αέρα πάνω από την πατρίδα μας.

Μεγάλη χαμένη, ποια άλλη; Η Δημοκρατία (όχι η Νέα Δημοκρατία), η οποία αποτελεί δυσεύρετο αγαθό στην μικρή μας πατρίδα. Γιατί όταν δεν δίνεις το δικαίωμα στον πολίτη να εκφραστεί μέσω της ψήφου του, με όποιο τρόπο-επιλογή αυτός επιθυμεί και τον κατευθύνεις σε συγκεκριμένες επιλογές, αυτό δεν λέγεται Δημοκρατία, αλλά Τυραννικό καθεστώς βγαλμένο από τις πιο μαύρες σελίδες του Μεσαίωνα. Ο πολίτης πρέπει να έχει το δικαίωμα να ψηφίζει ότι θέλει, από ακροαριστερά, έως ακροδεξιά. Είναι δικαίωμα του, τελεία και παύλα. Οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτή την διαδικασία από το επίσημο ή ανεπίσημο κράτος, είναι προσβολή στο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

* Φωτογραφία από Olli-Pekka Hannu από το Pixabay