Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

"The X-Files"...

Ούτε ο Φοξ Μόλντερ (Fox Mulder) με την Ντέινα Σκάλι (Dana Scully), της τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας "The X-Files" δεν θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.




➤ Εμείς πάντως το δηλώνουμε εμφατικά ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Και αυτό γιατί η αίσθηση που όχι μόνο εμείς, αλλά όσων μιλάνε ελληνικά σε αυτή τη χώρα ήταν ότι η ΝΔ θα αγκομαχούσε να φθάσει σε ένα ποσοστό της τάξης 25-30%. Και αυτό προέκυπτε όχι μόνο από την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα (ακρίβεια, ανεργία, σκάνδαλα, τραγωδίες, κ.α.), αλλά και από την φυσιολογική φθορά που έπρεπε να είχε ένα κόμμα εξουσίας, μια κυβέρνηση.

Δεν υπήρχε άνθρωπος σε αυτή την έρμη χώρα που να μην δήλωνε απογοητευμένος από την ΝΔ, που να μην είχε έστω και ένα παράπονο από την κυβέρνηση, ακόμα και ψηφοφόροι της ΝΔ ήταν στα κάγκελα. Παρόλα αυτά η ΝΔ όχι απλά άντεξε, αλλά επικράτησε με μια εντυπωσιακή νίκη!

Όσο και να προσπαθήσει κάποιος να κάνει μία ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος δεν θα τα καταφέρει. Δικαιολογίες πολλές, ρεαλιστικές εξηγήσεις καμία... Οι καταγγελίες κάποιων για νοθεία του αποτελέσματος, αν δεν τεκμηριωθούν με αποδείξεις, δεν έχουν καμία αξία.

Η νίκη της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητη. Και δεν είναι μόνο νίκη τετραετίας, αλλά νίκη που την ισχυροποιεί για πολλά χρόνια. Μεγάλη η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που οδεύει πλέον σε ποσοστά του παρελθόντος, πριν γίνει κόμμα εξουσίας. Το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι βρίσκεται μακριά από την κοινωνία και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην χλιαρή αντιπολίτευση που άσκησε στην ΝΔ. Ήταν σχεδόν ανύπαρκτος ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανύπαρκτα και χωρίς άξιο λόγο αντιπολίτευσης ήταν και τα υπόλοιπα κόμματα που μπαίνουν ξανά στη Βουλή και ανέλπιστα αύξησαν σημαντικά τα ποσοστά τους. ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ χωρίς να κάνουν τίποτα το ιδιαίτερο θα μας απασχολήσουν για άλλα 4 χρόνια με την σιωπή τους. Το μεν ΚΚΕ παρέμεινε απλά ένα κόμμα γκρίνιας και το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε μία πολιτική αφωνίας με την ελπίδα να γίνει ΝΔ στη θέση της ΝΔ.

Η αποτυχία των λεγόμενων "μικρών" και "πατριωτικών" κομμάτων να πείσουν την κοινωνία για την ειλικρίνεια τους, οφείλεται στην αποτυχία των ίδιων να ενωθούν μεταξύ τους και να δείξουν στο κόσμο ότι μπροστά στο "κακό", θα μπορούσαν να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να αγωνιστούν για το κοινό καλό. Μια πληθώρα κομμάτων που τελικά μπέρδεψε τους ψηφοφόρους αντί να τους δώσει μία αξιόπιστη επιλογή, που δεν ξέρουμε αν θα υφίστανται την επόμενη ημέρα. Όσο για το μπλόκο (αντισυνταγματικά) στο κόμμα Κασιδιάρη, δεν είμαστε σίγουροι ότι και να κατέβαινε στις εκλογές αν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω και να εισέλθει στη Βουλή.

Τελειώνουμε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με την "περίεργη" συμπεριφορά των ψηφοφόρων σε κάποιες χαρακτηριστικές περιφέρειες της χώρας, που δεν μπορεί να εξηγηθεί όσο και να κάποιος προσπαθήσει να το κάνει. Δείτε τα ποσοστά που έπιασε η ΝΔ σε περιφέρειες όπου η λογική έλεγε ότι θα έχει σοβαρό πρόβλημα λόγων διαφόρων γεγονότων που είχαν συμβεί:

  • Σε Λέσβο και Χίο όπου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι τεράστιο  η ΝΔ πήρε 40%.
  • Στον Έβρο που αντιμετωπίζει και αυτός τις ορδές των παράνομων μεταναστών η ΝΔ πήρε 43%.
  • Στην Εύβοια που κάηκε από τις πυρκαγιές λόγω της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού της κυβέρνησης η ΝΔ πήρε 37%.
  • Στα Τέμπη που εξελίχθηκε η τραγωδία που συγκλόνισε όλους μας η ΝΔ πήρε 40%.
  • Ενώ στις Σέρρες όπου ήταν υποψήφιος ο αρμόδιος υπουργός μεταφορών πήρε 47% ενώ ο υπουργός βγήκε πρώτος σε σταυρούς.
  • Στην ακριτική Φλώρινα με όλα όσα έγιναν με την "Συμφωνία των Πρεσπών", την προσπάθεια των σκοπιανών να κάνουν φροντιστήρια "μακεδονικής" γλώσσας, η ΝΔ πήρε 38%.
  • Και τέλος οι ψηφοφόροι εξωτερικού που αναγκάστηκαν οι περισσότεροι λόγω των πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων να μετακομίσουν εκτός πατρίδας, η ΝΔ πήρε 44%.

➤ Όλα αυτά σε συνδυασμό των παραπάνω που σας επισημάναμε, όχι μόνο δεν έφεραν φθορά στη ΝΔ, αλλά την έκαναν πιο ισχυρή! Πρόκειται για μία κλασική περίπτωση "X-Files"...

* Φωτογραφία από Stefan Keller από το Pixabay