Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Έρχεται το χαρτονόμισμα των 8 ευρώ;

Προς το παρόν όχι. Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να καταργήσουν τα χαρτονομίσματα ώστε να μας φακελώσουν και να μας ελέγξουν καλύτερα με κάρτες, κινητά και ότι άλλο έχουν σκεφτεί. Η φωτογραφία του 8ευρου δεν είναι πραγματική αλλά διαφημιστική.

* Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι η μετάβαση από την δραχμή στο ευρώ ήταν καταστροφική για την ελληνική κοινωνία. Όλοι θυμόμαστε το πόσο αυξήθηκαν οι τιμές από την μία μέρα στην άλλη. (1 ευρώ = 340,750 δραχμές)

Ποτέ δεν ήμασταν έτοιμοι. Είναι σαν να μην έχεις να πληρώσεις το γάλα των παιδιών σου, αλλά να κυκλοφορείς με κινητό των 500-1000 ευρώ.


Το "κακό" ξεκίνησε για την Ελλάδα το 1992 με την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Το 1999 αποφασίστηκε το όνομα «ευρώ». Το διάστημα 1996-98 έγινε ο σχεδιασμός των χαρτονομισμάτων του ευρώ. Το 1999 επίσης έγινε το τρίτο και τελικό στάδιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ). Το 2000 η Ελλάδα εντάσσεται στην ευρωζώνη και το 2001 στην ζώνη του ευρώ. Την περίοδο 2001-02 έγινε η γνωστή "πλύση" εγκεφάλου για να προετοιμαστούμε για την χρήση του ευρώ στις ζωές μας και η παράλληλη κυκλοφορία του ταυτοχρόνως με την δραχμή. Και από το 2004 έως το 2012 σταδιακά εξαφανίστηκε η δραχμή από τις τσέπες μας.

"Βρακί δεν είχε ο κώλος μας", ευρώ θέλαμε...

* Πεποίθηση μας είναι ότι η έξοδος μας από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) και φυσικά από την Ε.Ε. και η επιστροφή μας στο εθνικό νόμισμα (δραχμή) είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε σαν κράτος για να ανακάμψουμε και να ορθοποδήσουμε στα ακόμα χειρότερα χρόνια που μας επιφυλάσσει το μέλλον.