Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Κυβέρνηση μειοψηφίας σε μία κοινωνία απάθειας...

Με την αποχή περίπου στο 50%, η ΝΔ συγκέντρωσε 2.000.000 σχεδόν ψήφους επί συνόλου 10.000.000, δηλαδή την επέλεξε το 20% των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Αυτό το 20% θα κυβερνάει το υπόλοιπο 80% και θα αποφασίζει για τις ζωές τους.

Τώρα θα πείτε, ας πήγαιναν να ψηφίσουν οι υπόλοιποι. Σωστό. Όπως σωστό είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι θα ψήφιζαν αυτοί που δεν πήγαν σήμερα στα εκλογικά κέντρα. Μπορεί να ψήφιζαν ΝΔ! Αλλά όλα αυτά είναι θεωρητικά και εκτιμήσεις. Τα νούμερα που σας παρουσιάσαμε παραπάνω είναι η πραγματικότητα και με αυτήν πρέπει να πορευτούμε από εδώ και πέρα. Το 50% όμως που δεν ψήφισε δεν σημαίνει ότι θα είναι και απέναντι στην νέα κυβέρνηση.

Δυστυχώς το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει και την απάθεια της ελληνικής κοινωνίας, που ότι και να της κάνεις, δεν θα διαμαρτυρηθεί, δεν θα διαδηλώσει, δεν θα διεκδικήσει. Απλά θα περιμένει να πάρει κάποιο επίδομα, ψίχουλα και κοκαλάκια από τους εκατομμυριούχους κυβερνήτες της. Και φυσικά σαν υπάκουο σκυλάκι, όποτε διατάξει το "αφεντικό" θα κλειδωθεί σπίτι της (αν δεν της το πάρει η τράπεζα και οι ξένοι), θα συμπληρώνει χαρτάκια νομιμοφροσύνης για να βγει έξω μια βόλτα και θα τρυπιέται όπως οι ναρκομανείς με πειραματικά σκευάσματα, φοβισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει.

Και όπως είπε ο Πρωθυπουργός πλέον της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι μεγάλες "μεταρρυθμίσεις" θα προχωρήσουν με ταχύτητα».

Πουλάκια μου, τι σας περιμένει...

* Φωτογραφία από Terry από το Pixabay