Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Πεζοπορία στον Όλυμπο

Την Κυριακή 16/07/2023 πραγματοποιήθηκε πεζοπορία σε ορειβατική διαδρομή στον Όλυμπο στο καταφύγιο Κρεβάτια, με την συμμετοχή μελών της Τοπικής μας.

Η πορεία μας ήταν μεσαίας δυσκολίας και ξεκίνησε από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στην Βροντού Πιερίας που βρίσκεται σε υψόμετρο 320μ., ανηφορήσαμε δίπλα από την Αγ. Τριάδα με καταπληκτική θέα στις κορυφές του Ολύμπου αλλά και στην παραλία και φτάσαμε στο καταφύγιο Κρεβάτια (υψ. 1020μ.). Αρχίσαμε να κατηφορίζουμε μέσα σε πλούσια βλάστηση προς το Παπά Ρέμα, απολαμβάνοντας τις πανέμορφες εναλλαγές του τοπίου με δέντρα, βράχους, σπήλαια και τις πολυπόθητες βάθρες του ρέματος Ορλιά για μια δροσερή βουτιά! Ο σκοπός της εν λόγω δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη μας να έρθουν σε επαφή με το βουνό και την ορειβασία αλλά και να αποτελέσει μια αφορμή να βρεθούν οι συνάδελφοι και εκτός των ωρών εργασίας και να ζήσουν κοινές εμπειρίες χτίζοντας έτσι ισχυρότερους δεσμούς.

Τέλος, εκφράζουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στον συνάδελφο – συνοδό βουνού Γιώργο ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ που για άλλη μια φορά με χαρά στάθηκε αρωγός σε ακόμη μια ορεινή μας δράση.

“SERVO PER AMIKECO”
«Υπηρετώ δια της φιλίας»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος ΡΙΖΟΣ

Η Γενική Γραμματέας
Ελένη ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΥ