Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

«ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ». Επίσκεψη Δρ Ευάγγελου Βλάχου

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 υποδεχθήκαμε στο Εκθετήριο του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας τον Δρα Παλαιοντολογίας Ευάγγελο Βλάχο...

ερευνητή του Παλαιοντολογικού Μουσείου των Τιτανοσαύρων στο Τρελέου, Παταγονία (Egidio Feruglio Paleontological Museum- Trelew, Chubut, Αργεντινή).

Ο κος Βλάχος έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ. από όπου έχει λάβει το μάστερ και το Διδακτορικό του, με εξειδίκευση στην Παλαιοντολογία. Έχουν ήδη δημοσιευθεί συγγράμματα και έρευνες σε πολλές παλαιοντολογικές θέσεις, με κορυφαία αυτή στην περιοχή της Πύδνας - Μακρυγιάλου του Νομού Πιερίας. Η συγκεκριμένη θέση έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθώς εκεί έχει ανακαλυφθεί μεγάλος πληθυσμός χερσαίων τιτανοχελώνων. Στην συγκεκριμένη ανασκαφική δραστηριότητα ο κος Βλάχος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς επίσης φρόντισε η συγκεκριμένη ανασκαφική έρευνα να χρηματοδοτηθεί από το National Geographic. Ο ίδιος είναι επίσημος επιστημονικός συνεργάτης του National Geographic και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η χαρά μας να υποδεχθούμε τον κο Βλάχο ήταν ακόμη μεγαλύτερη, διότι ο ίδιος συνέβαλε ουσιαστικά στην δημιουργία του Εκθετηρίου καθώς συμμετείχε στην παλαιοντολογική ομάδα της καθηγήτριας Ευαγγελίας Τσουκαλά στις έρευνες και επιστημονική ανάδειξη των απολιθωμάτων της Νεοκαισάρειας. Συνέθεσε τα πάνελς του Εκθετηρίου με ελληνική και αγγλική επιστημονική πληροφορία, συνέβαλε στον σχεδιασμό της Έκθεσης, στην χωροταξία των εκθεμάτων και των προθηκών. Κυρίως διότι ο ίδιος σχεδίασε και παρήγαγε το δημιουργικό των γραφιστικών της Έκθεσης έχοντας ως γνώμονα το επιστημονικό υπόβαθρο. Ο κος Βλάχος καθ' όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας εργάστηκε με ιδιαίτερο ζήλο, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια με μοναδικό κίνητρο την προσφορά προς την επιστημονική κοινότητα, το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα του. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα όσα έχει προσφέρει στον Όμιλο και στον τόπο μας. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για εμάς.

Του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής αυτός και η οικογένειά του. Να είναι πάντοτε δυνατός και να ξεπερνά όλα τα εμπόδια που ενδεχομένως να συναντήσει στην πορεία του. Ευελπιστούμε να μπορούμε να στεκόμαστε δίπλα του αντάξιοι της προσφοράς του στην προσπάθεια του Ομίλου μας. Βαγγέλη είμαστε τυχεροί και υπερήφανοι που στάθηκες δίπλα μας από την πρώτη στιγμή έως σήμερα!!!