Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

1ο Φεστιβάλ Γεύσεων Ελληνικής και Κυπριακής Κουζίνας

"Από το νησί της Αφροδίτης στο βουνό των Θεών - Γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση στους πρόποδες του Ολύμπου".

To 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων Ελληνικής και Κυπριακής Κουζίνας με τίτλο “Από το νησί της Αφροδίτης στο βουνό των Θεών - Γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση στους πρόποδες του Ολύμπου” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 στο Ξενοδοχείο Ποσειδών Παλλάς στη Λεπτοκαρυά (ώρα 18:00) με δωρεάν είσοδο.

Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση της ομάδας μαγειρικής σε Ελλάδα και Κύπρο “Μαγειρεύοντας με την Κλειώ” της Κλειώς Σωκράτους - Καλαμπάκα και της κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Παλαιού Παντελεήμονα “Olympus Cultural Routes” και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και του Γενικού Προξενείου Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν παραγωγοί τοπικών προϊόντων, ομάδες μαγειρικής και επώνυμοι Σεφ μαγειρικής από την περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου και την Κύπρο.

Ομάδα 50 γυναικών από τα χωριά του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με μεράκι και αγάπη για την μαγειρική, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ στις τοπικές γεύσεις.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η αρχαιολόγος Ιωάννα Βασιλειάδου θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στον αρχαίο κόσμο της μαγειρικής, βάσει των ευρημάτων στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, παρουσιάζοντας την εξέλιξη της κουζίνας στο πέρασμα των χιλιετιών.

Για την παραδοσιακή κουζίνα της Κύπρου θα μιλήσει η Ελίζα Χαραλάμπους από τη Λεμεσό.

Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κύπρου θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Όμιλος Λεμεσού “Διόνυσος” και παραδοσιακούς χορούς της περιοχής του Ολύμπου θα παρουσιάσει η χορευτική ομάδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. Παλαιού Παντελεήμονα “Πολιτιστικές Διαδρομές Ολύμπου”.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 (19:00)

Επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ και οργάνωση κυπριακής μουσικοχορευτικής βραδιά στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου Λιτοχώρου

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 (20:30)

Ελληνοκυπριακό γλέντι με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική στην πλατεία του Νέου Παντελεήμονα

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.