Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Εμποροπανήγυρη Κατερίνης 2023. Πήγαμε, είδαμε, φύγαμε...

Θα πείτε τι περιμένατε να δείτε;

Ε, κάτι το διαφορετικό, κάτι που θα σε κρατήσει εκεί και δεν θα φύγεις στα πρώτα 15-20 λεπτά, κάτι που να πεις ότι το είδες στο πανηγύρι της Κατερίνης. Εμείς πάντως τίποτα από όλα αυτά δεν είδαμε, δεν ξέρουμε για εσάς, γούστα είναι αυτά. Σε κάποιον άλλο μπορεί να αρέσει π.χ. ότι έχει πολύ... χαλβά και ψητά! Και μας μας αρέσουν αυτά, αλλά μέχρι κάποιο όριο! Πόσα περίπτερα με χαλβά και ψητά μπορούμε να αντέξουμε;

➤ Τίποτα το ιδιαίτερο και φέτος η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης. Απρόσωπη, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς κάποιες ιδιαίτερες παρεμβάσεις από την δημοτική αρχή, πολλοί κενοί χώροι, απόδειξη ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση από τους εμπόρους και τους πλανόδιους πωλητές να βρεθούν στο πανηγύρι της Κατερίνης και δυστυχώς ακριβές τιμές σχεδόν σε όλα.

Η οικονομική στενότητα και αυτό το γκρίζο που κυριαρχεί στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια, δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια στους "νοικάρηδες" του χώρου της εμποροπανήγυρης να αισιοδοξούν για πολλά πράγματα. Τα ανέμελα χρόνια πέρασαν και δεν έρχονται ξανά, και ευθυνόμαστε και εμείς που αφήσαμε στους κουστουμαρισμένους πολιτικούς που υποδύονται τους "ηγέτες" να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας.

Ο κόσμος θα πάει από περιέργεια στο πανηγύρι, γιατί νιώθει σκασμένος, αγχωμένος και θέλει κάτι το διαφορετικό, αλλά πολύ δύσκολα θα βάλει το χέρι στην τσέπη του, ιδίως με τις τιμές που είδαμε να υπάρχουν. Αυτοί που θα την πατήσουν όπως πάντα, θα είναι οι γονείς, αφού θα αναγκαστούν να ξοδευτούν για να δώσουν λίγη χαρά στα παιδιά τους.

* Το παραπάνω κείμενο είναι μία αντιγραφή του περσινού. Δεν υπήρχε λόγος να γράψουμε κάτι το διαφορετικό, γιατί δεν υπάρχει καμία διαφορά από πέρσι.

* Οι του Δήμου Κατερίνης, δεν έχουν δει πώς γίνονται τα "πανηγύρια" στις χώρες του εξωτερικού; Έχουν δει τι παιχνίδια έχουν, τι παροχές προσφέρουν στους επισκέπτες, τι πληθώρα δραστηριοτήτων έχουν; Από ότι είδαμε σήμερα, μάλλον όχι...

* Μετά το πέρας των εγκαινίων, οι επίσημοι πήγαν για περιήγηση στο εσωτερικό της εμποροπανήγυρης. Περιηγήθηκαν άραγε και στους πάγκους με τις κάλτσες; Αν όχι έχασαν! 9 ζευγάρια κάλτσες μόνο 5 ευρώ!!!