Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Αλκίνοος Τασόπουλος. Από τον αθλητισμό και την εκπαίδευση στον στίβο της πολιτικής

Με στόχο να φέρει μία νέα πνοή στα αυτοδιοικητικά και ιδιαίτερα στον τομέα του αθλητισμού της πόλης μας, ο Τασόπουλος Αλκίνοος (Άλκης)...

μετά από μία επιτυχημένη πορεία τόσο στον αθλητισμό όσο και στην Εκπαίδευση, πήρε την μεγάλη απόφαση να δοκιμαστεί σε ένα χώρο άγνωστο μεν για τον ίδιο, αλλά με μεγάλες προοπτικές προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Εξάλλου ο όρος προσφορά είναι κάτι που τον διακρίνει και χαρακτηρίζει την πορεία του, επαγγελματική και κοινωνική όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου με τον νυν Δήμαρχο κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον συνδυασμό "Εκκίνηση".

Ακούραστος και εργατικός θέλει να βάλει την σφραγίδα του στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας με έμφαση στην ενίσχυση των αθλητικών υποδομών και των αθλητικών συλλόγων και ποιος θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα από τον ίδιο, που έχει αφιερώσει την ζωή του στον αθλητισμό και κυρίως στον ερασιτεχνικό και το σημαντικότερο με εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά.

Αγαπητός σε όλους, είναι βέβαιο ότι θα δώσει το καλύτερο που μπορεί και υποψηφιότητες σαν την δικιά του ανεβάζουν το επίπεδο του προεκλογικού σκηνικού στην Κατερίνη.

Καλή επιτυχία κ. Τασόπουλε, καλή επιτυχία σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού, γιατί όντως η Κατερίνη και η νεολαία μας έχουν ανάγκη των υποψηφιοτήτων σας, ώστε να μπορούμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.


* Ο κ. Τασόπουλος είναι γεννημένος το 1952 και κατάγεται από το Κίτρος Πιερίας. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Από το 1975 είναι πτυχιούχος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και αποφοίτησε από την Ε.Α.Σ.Α. Θεσσαλονίκης. Το 1977 πρωτοδιορίστηκε στο Ν. Αχαΐας. Το 1979 πήρε μετάθεση στην Πιερία στο Γυμνάσιο Πλαταμώνα και Λεπτοκαρυάς, ενώ υπηρέτησε επίσης στο 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης, στο Γυμνάσιο Αλωνίων και το 1993 στο Γυμνάσιο Κορινού ως Διευθυντής του Σχολείου την περίοδο 2000-2011. Το 2012 ως Διευθυντής στο Γυμνάσιο Κολινδρού από όπου συνταξιοδοτήθηκε με 35 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας.

Από νωρίς το 1968 ξεκίνησε και η μεγάλη του πορεία στον αθλητισμό αποκτώντας δελτίο στην μεγάλη του αγάπη τον ΓΑΣ Αρχέλαο Κατερίνης με μία εξαιρετική πορεία κατά την οποία υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου Εφήβων και Νέων. Εργάστηκε ως προπονητής στίβου, ποδοσφαίρου και βόλεϊ. Από το 1985 έως και το 2005 κατείχε την θέση του τεχνικού συμβούλου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας και Ημαθίας, διοργανώνοντας 38 πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, δύο βαλκανικά και ένα παγκόσμιο μαραθώνιο σκυταλοδρομίας όπου είχε την θέση του τεχνικού διευθυντή.

Κατέχει την θέση του Προέδρου του μεγαλύτερου και ιστορικότερου αθλητικού συλλόγου της Κατερίνης του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης. Ασχολείται με τον πολιτισμό και για 40 χρόνια διδάσκει παραδοσιακούς χορούς με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Κορινού.