Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Γιατί χτύπησαν οι σειρήνες;

Οι πιο πολλοί δεν είχαν ιδέα για τι πρόκειται και ρωτούσαν με περιέργεια «τι είναι αυτός ο θόρυβος;»

Ο λόγος ήταν για να ειδοποιηθούμε και να προστατευτούμε από κάποια αεροπορική επίθεση, είτε με βόμβες, είτε χημική, βιολογική και πυρηνική επίθεση στα πλαίσια της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-23».

➤ Υπάρχουν υπόγεια καταφύγια στον Δήμο Κατερίνης και γενικά στον νομό Πιερίας; 

Πού θα πάμε αν μάθουμε ότι σε λίγη ώρα ότι ένας πύραυλος έρχεται κατά πάνω μας; Εμείς το μόνο καταφύγιο που γνωρίζουμε είναι εκεί που σκάβουν τρύπες τα... κουνελάκια στο πάρκο Κατερίνης! Αλλά ποιος να προλάβει να χωρέσει εκεί; Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο άλλο καταφύγιο ας μας το πει. Κατά πάσα πιθανότητα πάντως, βλέπουμε να παίρνουμε τα βουνά κατά τα Πιέρια Όρη για να βρούμε καμιά σπηλιά να κρυφτούμε.

Αν δεν υπάρχουν λοιπόν καταφύγια, ποιος ο λόγος να χτυπάνε οι σειρήνες και οι καμπάνες; Να κάνουμε τι; Και αν υπάρχουν καταφύγια, γιατί δεν μας το λένε; Πού βρίσκονται; Πόσες χιλιάδες κόσμο μπορούν να χωρέσουν; Και αν υπάρχουν έχουν τις ανάλογες υποδομές; Θα ήταν σημαντικό να μας ενημερώσει για όλες αυτές τις απορίες μας κάποιος υπεύθυνος από την πολιτική προστασία της πόλης μας.

➤ Και από ποιον κινδυνεύουμε;

Με τους Τούρκους υποτίθεται ότι τα έχουμε βρει! Για Χάγη ακούμε, για συναντήσεις επιτροπών, πρωθυπουργών και ότι το κλίμα είναι καλό. Στους σκοπιανούς δώσαμε το όνομα της Μακεδονίας. Είναι ευχαριστημένοι, τι άλλο να ζητήσουν; Με τους Αλβανούς τα ίδια, όλα καλά. Ποιος θα μας επιτεθεί; Το "Δουκάτο του Φένγουικ" από την ταινία το "Ποντίκι που βρυχάται" με τον Πίτερ Σέλερς;

Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι η Ελλάδα πλέον έχει γίνει μία τεράστια αμερικάνικη βάση. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, κουμάντο κάνουν οι Αμερικάνοι! Στους ουρανούς πετούν περισσότερα αμερικάνικα αεροσκάφη παρά ελληνικά! Ότι ζητήσουν οι Αμερικάνοι θα τρέξουμε την ίδια ώρα να το κάνουμε! Ποιος χαζός σε όλο τον κόσμο, θα ρίξει πύραυλο ή θα στείλει αεροπλάνο εναντίον μας; Ακόμα και ο Πούτιν, που έχει κάθε δικαίωμα να μας εξαφανίσει από τον χάρτη, έχει άλλα θέματα. Δεν μπορεί να βγάλει άκρη με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, με μας θα ασχοληθεί;



* Φωτογραφία από Oto Zapletal από το Pixabay