Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Αδιανόητη απόφαση των εταιριών διοδίων. Θέλουν να αυξήσουν τις τιμές από τον άλλο μήνα

Έκπληκτη δηλώνει η κυβέρνηση και ότι θα κάνει ότι... μπορεί για να μην αυξηθούν οι τιμές των διοδίων φέτος. Δεν μας λέει όμως τι θα γίνει σε λίγους μήνες το 2024...

Η είδηση εδώ όμως είναι όχι τόσο η αύξηση των διοδίων, αλλά η μονομερής απόφαση των εταιριών διοδίων να προβούν σε αυξήσεις και μετά να ενημερώσουν την κυβέρνηση. Μία ενέργεια που δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έρμαιο των αποφάσεων των ιδιωτικών εταιριών είτε πρόκειται για διόδια είτε για οτιδήποτε άλλο. Με απλά λόγια, κανείς δεν την υπολογίζει και ο ρόλος της είναι απλά ενός "διαχειριστή" με αρμοδιότητες είσπραξης φόρων, επιβολής προστίμων και ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας. Από ότι φαίνεται η «ισχυρή» κυβέρνηση του πρόσφατου 41%, έχει «χάρτινα» πόδια τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την υπεράσπιση των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας.

Όσον αφορά το θέμα των διοδίων, δεν θα έπρεπε καν να συζητάμε για αυξήσεις, αλλά είτε για κατάργηση τους, είτε για γενναίες μειώσεις. Απαράδεκτο στον νομό μας να έχουμε δύο (2) σταθμούς διοδίων (Λεπτοκαρυά, Αιγίνιο) και τρίτο (Μάλγαρα) στα 14 χιλιόμετρα. Απαράδεκτο και αδιανόητο να χρειάζεσαι να ξοδέψεις μία μικρή περιουσία για να ταξιδέψεις μέσα στην ίδια την χώρα σου, αν στις τσουχτερές τιμές των διοδίων προσθέσεις και τις εξωφρενικές τιμές των καυσίμων.

Βέβαια οι βουλευτές μας δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Με τα κρατικά αυτοκίνητα και τους μισθούς και τα επιδόματα που εισπράττουν από το υστέρημα του ελληνικού λαού, αυξήσεις σε διόδια και καύσιμα δεν τους αγγίζουν καθόλου. Αυτά είναι για τους κοινούς θνητούς, δηλαδή εμάς.