Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ο καινούργιος «εχθρός», οι άλλοι που φταίνε και τα... κακά μετρητά!

Καμία ευχάριστη έκπληξη δεν επιφύλαξε η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Αντιθέτως την τιμητική τους είχαν δυσάρεστες για τους πολίτες ανακοινώσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε να κατηγορεί την φύση για την ανυπαρξία και την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, αναφερόμενος σε «επίθεση της φύσης», στην «άνιση μάχη με την κλιματική κρίση» και στον «καινούργιο εχθρό»!

Για τον Πρωθυπουργό φυσικά δεν φταίει η κυβέρνηση του για τίποτα, ούτε για την καταστροφή στην Θεσσαλία, τις φωτιές στον Έβρο (όπως πέρσι στην Εύβοια), ούτε για τα Τέμπη. Φταίνε οι "άλλοι", φταίνε οι «παθογένειες πολλών δεκαετιών και οι επιλογές προηγούμενων γενιών», και οι... χρήστες του διαδικτύου που είναι όπως είπε χυδαίοι, μικρόψυχοι, άθλιοι και πολλά άλλα κοσμητικά επίθετα!

Είπε «ό,τι χάσαμε, πολιτεία και πολίτες, θα το ξαναχτίσουμε μαζί.» Δηλαδή θα πάνε οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ να ρίξουν μπετά, να σπείρουν τις καλλιέργειες και θα πληρώσουν τα δάνεια και τις υποχρεώσεις των πολιτών που είδαν μέσα σε μία ημέρα να καταστρέφεται η ζωή τους; Δεν το νομίζουμε...

Νέο χαράτσι στα σκαριά;

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την υποχρεωτική ασφάλιση για τις φυσικές καταστροφές κάτι που μεταφράζεται σε έναν νέο φόρο τύπου "ΕΝΦΙΑ". «Είναι μία μορφή "συλλογικής προστασίας"στην οποία έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι.» είπε ο Πρωθυπουργός. Ποιος θα μας προστατέψει από αυτό το αδηφάγο κράτος δεν ξέρουμε...

Τέλος στα μετρητά.

Ο Πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά εκδήλωσε την "απέχθεια" για τα μετρητά και την "αγάπη" του για κάθε τι ψηφιακό. Επεκτείνονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές, τα POS, τα ψηφιακά δελτία αποστολής, τα ηλεκτρονικά βιβλία και όσοι τολμάν ακόμα να πληρώνουν σε μετρητά, αν ξεπεράσουν τα 500 ευρώ θα τους ταράξουν στα πρόστιμα!

Τέλος όμως στα μετρητά και για τα περισσότερα προνοιακά επιδόματα. Μόνο με κάρτες και για συγκεκριμένες αγορές, υποθέτουμε σε σούπερ μάρκετ και μεγάλες επιχειρήσεις. Εσύ που περίμενες το επίδομα των παιδιών για να πληρώσεις, την ΔΕΗ, την εφορία, τον ΕΝΦΙΑ ή το νοίκι σου, την πάτησες. Θα τα ξοδεύεις κυρίως στα σούπερ μάρκετ για να ενισχύσεις τους μεγαλοεπιχειρηματίες!

Όσο για την οικονομία; Καμία κουβέντα, καμία παροχή, καμία ενίσχυση, απολύτως τίποτα! Λες και είμαστε η Ελβετία των Βαλκανίων!

Θα περάσουμε καλά! Προβλέπεται μία πολύ "ενδιαφέρουσα" τετραετία για όλους μας.