Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Η Αρμενία ζητάει την βοήθεια μας

«ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ»

Επιστολές στους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου απέστειλε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, μετά την νέα εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στα ιστορικά αρμενικά εδάφη:

Αξιότιμοι κύριοι,

Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου 2023, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση πυροβολικού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ, στοχεύοντας κυρίως εναντίον της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ. Σειρήνες έχουν ηχήσει σε όλη την επικράτεια, σχολεία έχουν εκκενωθεί ενώ ο πληθυσμός βιώνει για ακόμη μια φορά την βαρβαρότητα του αζερικού καθεστώτος μέσω των εκτενών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του, με τη χρήση πυροβολικού, UAV και ρουκετών.

Σε συνέχεια της πλήρους πολιορκίας και τον εννιάμηνο αποκλεισμό των Αρμενίων του Αρτσάχ, που κράτησε αποκομμένους τους πολίτες του από τον υπόλοιπο κόσμο, το δικτατορικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζει τους άμαχους Αρμένιους, με σκοπό να εξαλείψει πλήρως τον Αρμενικό πληθυσμό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ.
 
Ταυτόχρονα το Μπακού έχει κινητοποιήσει μια έντονη προπαγάνδα παραπληροφόρησης, που ήδη αναπαράγεται από κάποια μέσα, μιλώντας για νάρκες σε αυτοκινητοδρόμους, ή τρομοκρατικές επιθέσεις Αρμενίων, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα εγκλήματα πολέμου που για ακόμη μια φορά διαπράττει.

Το Αζερμπαϊτζάν υπονομεύει την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή. Τα τελευταία δυο χρόνια οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν διενεργούν εθνοκάθαρση εναντίον του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, χρησιμοποιώντας διάφορες, ευφάνταστες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών προκλήσεων, εκφοβισμού των κατοίκων, πολιορκίας και ψυχολογικής τρομοκρατίας.
 
Σας καλούμε να καταδικάσετε την βαρβαρότητα του Αζερμπαϊτζάν, που παραβιάζει ακόμα μιά φορά την τριμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020, βάλλοντας εναντίον του άμαχου πληθυσμού, εμποδίζοντας την ασφαλή μετακίνηση πολιτών, οχημάτων και φορτίων προς αμφότερες κατευθύνσεις μέσω του Διαδρόμου του Λατσίν.

Η διεθνής κοινότητα επιβάλλεται να δει ξεκάθαρα την κυνική προσπάθεια του Αζερμπαϊτζάν. Σας καλούμε να συμβάλλετε στην προσπάθεια αυτή,
 
- Καταδικάζοντας άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ/Αρτσάχ,

- Ζητώντας την επιβολή διπλωματικών και οικονομικών μέτρων και προσωπικών κυρώσεων κατά των αρχών του Αζερμπαϊτζάν,

- Ζητώντας τη δημιουργία απτών μηχανισμών για την προφύλαξη και διασφάλιση του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, με την αναγνώριση της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τη δημιουργία ανθρωπιστικού γραφείου στη χώρα.

Βασιζόμαστε σε εσάς για να αποτρέψετε τη γενοκτονική πολιτική του Αζερμπαϊτζάν κατά του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού.

Με εκτίμηση,

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ