Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (14/9) στα γραφεία του συλλόγου η πρώτη συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Τρελλόπουλος καθώς και ο προπονητής της ομάδας Νίκος Θεοδοσιάδης μίλησαν για το νέο ξεκίνημα του ΓΑΣ στο φετινό ταξίδι του στην Γ’ Εθνική κατηγορία που ανοίγει «αυλαία» το μεσημέρι της Κυριακής (17/9 – 13:00).

Τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας εκπροσώπησε ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα του φετινού καλοκαιριού, ο Ηλίας Μπατζώνης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Θεοδοσιάδης:

“Καλησπέρα είναι ιδιαίτερη χαρά μου που σας ξαναβλέπω και πάλι και για αυτό υπεύθυνη είναι η διοίκηση της ομάδας που για μία ακόμη χρονιά μου εμπιστεύονται τις τύχες αυτού του συλλόγου και εγώ από την πλευρά μου τους ευχαριστώ πραγματικά για την τιμή που μου κάνουν. Και τον πρόεδρο τον Γιάννη Τρελλόπουλο αλλά και τους ανθρώπους της διοίκησης. Πριν πω οτιδήποτε για το αγωνιστικό, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τους ανθρώπους που χάθηκαν στις πλημμύρες στη Θεσσαλία και την συμπαράστασή μας γιατί καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι για αυτούς τους ανθρώπους να ανακάμψουν και να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι διανύουμε την έκτη εβδομάδα της προετοιμασίας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει ομαλά και θα βρεθούμε στο γήπεδο για να μπούμε στη διαδικασία του πρωταθλήματος. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά γιατί όλο αυτό το διάστημα δουλέψανε πάρα πολύ σκληρά. Πρόκειται για άριστους ποδοσφαιριστές και πολύ καλούς χαρακτήρες που δίνουν το 100%. Είμαι πολύ απαιτητικός και πιεστικός μαζί τους, τους ευχαριστώ για την κατανόηση αλλά και αυτοί γνωρίζουν πως εγώ μοχθώ για να τους εξελίξω και να τους κάνω καλύτερους. Η αλήθεια είναι ότι μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε και τα παιδιά το έχουν καταλάβει.

Οδηγός για εμάς ξεκινώντας τη χρονιά ήταν η περσινή περίοδος από την οποία διαφέρει το γεγονός ότι φέτος ξεκίνησα την προετοιμασία ενώ πέρυσι ήρθα ακριβώς μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Και λέω οδηγό την περσινή χρονιά γιατί σε συνεργασία με τη διοίκηση αποφασίσαμε να κρατήσουμε τον κορμό και να στελεχώσουμε την ομάδα με ποδοσφαιριστές σε συγκεκριμένες θέσεις, σε θέσεις που έχουμε δει ότι είχαμε ανάγκη και νομίζω ότι το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Αποκτήθηκαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, πολύ καλοί χαρακτήρες και ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπήκαν και μπαίνουν στη διαδικασία της ομάδας και προσπαθούν να αφομοιώσουν αυτά που ζητάω από εκείνους μέσα στο γήπεδο.

Ήταν ένα πάρα πολύ σκληρό πρόγραμμα, καταλαβαίνω ότι στα παιδιά υπάρχει κούραση και σωματική και ψυχική αλλά καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να δουλευτούν και να αφομοιωθούν από αυτούς για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο το ίδιο ανταγωνιστικό, με το ίδιο ελκυστικό ποδόσφαιρο που κέρδισε πέρυσι το σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων. Οπότε καταλαβαίνετε για ποιο λόγο προσπαθώ στα παιδιά να τους αλλάξω συνήθειες όσον αφορά όχι μόνο το αγωνιστικό αλλά και τον τρόπο ζωής τους, τον τρόπο που πρέπει να βλέπουν το ποδόσφαιρο και ειδικά τα νεαρά παιδιά γιατί έχουμε αρκετά τα οποία είναι εξελίξιμα και μπορούν να μπουν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και για αυτό εγώ θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα που είναι πολύ επίπονο για αυτούς.

Τώρα όσον αφορά το πρωτάθλημα που αρχίζει την Κυριακή, έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο ο οποίος και αυτός με τη σειρά του έχει κάνει κάποιες προσθήκες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Έχει πάρα έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές , έχει ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από τις μεγάλες κατηγορίες όπως ο Κοιλιάρας, όπως ο Γεωργακόπουλος, ο Κρητικός και άλλοι και είναι μία ομάδα η οποία θα προσπαθήσει να κλείσει χώρους, να εκμεταλλευτεί αντεπιθέσεις και να μπορέσει να πάρει οτιδήποτε θετικό από ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Δουλεύουμε πάνω στο πλάνο του παιχνιδιού πάρα πολύ καλά. Και σήμερα και αύριο θα δουλέψουμε την τακτική μας, σήμερα όσον αφορά την αμυντική λειτουργία και αύριο την επιθετική.

Το θετικό μέσα από όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας ήταν ότι εκτός από την περίπτωση του Σπύρου Μακράκη ο οποίος είχε έναν τραυματισμό στο αχίλλειο και που δυστυχώς για εμάς είναι μεγάλη απώλεια γιατί ο Σπύρος ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δεν είχαμε άλλα προβήματα. Αλλά δυστυχώς αυτοί οι τραυματισμοί δε μπορούν να προβλεφθούν. Εμείς και εγώ προσωπικά να του ευχηθώ περαστικά, να παραμείνει δυνατός γιατί είχε και έναν παρόμοιο τραυματισμό στο άλλο πόδι παλιότερα και να έχει ψυχική δύναμη ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο. Από κει και πέρα δεν αντιμετωπίζουμε άλλα προβλήματα, η ομάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και αυτό το είδαμε και μέσα από τη διαδικασία των φιλικών. Θέλω για την καινούργια χρονιά να έχουμε όλοι υγεία και από κει και πέρα θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι αυτή που πρέπει ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να κάνει μία πολύ καλή αρχή.

Τώρα αν θέλουμε να μιλήσουμε για στόχους, εγώ με βάση αυτό που βλέπω από την ομάδα, ο στόχος είναι η ομάδα να βρίσκεται στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Γιατί βρισκόμενοι σε αυτό το γκρουπ θα έχουμε πολλές ελπίδες ώστε να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία. Όπως καταλαβαίνετε μετά τη διαμόρφωση της κατηγορίας σε τέσσερις ομίλους, το πρωτάθλημα γίνεται πάρα πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό και θεωρώ ότι βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά κάθε εβδομάδα, θα μπορέσουμε μέσα από το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία. Αυτό που θέλω εγώ να ευχηθώ είναι πρώτα από όλα υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στον υπόλοιπο κόσμο.

Βλέπουμε ότι δυστυχώς και την περσινή χρονιά πάλι βρεθήκαμε εδώ και κάναμε συζητήσεις για δύσκολες καταστάσεις αν θυμάστε και με το θέμα των Τεμπών και τώρα με το θέμα της Θεσσαλίας. Εγώ αυτό που εύχομαι είναι και σαν κοινωνία αλλά και σαν άνθρωποι να ευαισθητοποιηθούμε και να ενεργοποιηθούμε γιατί πραγματικά δε μας αξίζει σαν λαός να ζούμε τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις“.

Σε ερώτηση για το πως περιμένει το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής συγκριτικά με το περσινό:

“Το πρωτάθλημα πιστεύω θα είναι εντελώς διαφορετικό με πέρυσι, πάρα πολύ ενδιαφέρον και πολύ ανταγωνιστικό. Καταρχήν το γεγονός ότι υπάρχουν 18 ομάδες και 34 παιχνίδια, θα παίξει μεγάλο ρόλο το βάθος που έχει η κάθε ομάδα στο ρόστερ, ποια ομάδα θα αντέξει οικονομικά και καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα αλλά οι απαιτήσεις είναι επαγγελματικές. Όταν μιλάμε τώρα για ταξίδια στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα, μακρινά ταξίδια μέσα στην ηπειρωτική Ελλάδα καταλαβαίνετε ότι τα έξοδα για μία ομάδα είναι δυσβάσταχτα και σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο και ποια ομάδα θα αντέξει οικονομικά. Αλλά νομίζω πως όποια ομάδα έχει μεγάλο ρόστερ θα έχει ένα μεγάλο προβάδισμα”.

Σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το πλάνο και τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο φετινός ΓΑΣ Σβορώνου στους αγωνιστικούς χώρους:

“Κοιτάξτε εμείς κρατάμε το περσινό πλάνο και το ενισχύουμε. Και όσον αφορά το σχηματισμό αλλά και την αγωνιστική μας ταυτότητα. Ήδη είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο αν και εγώ πιστεύω ότι με βάση την εικόνα της ομάδας, αλλά και με βάση αυτά που πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να βγάλει, αυτή τη στιγμή είμαστε στο 50% για μένα. Η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, είμαστε πολύ κοντά και θέλω τα παιδιά ανά πάσα στιγμή και στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού να έχουν γνώση. Πρώτα να καταθέτουν τη γνώση και την ψυχή τους και μετά να καταθέτουν και τα υπόλοιπα. Νομίζω πως είμαστε καλά και θεωρώ ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε πολύ καλύτεροι”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Τρελλόπουλος:

“Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να ευχηθώ να έχουμε ένα πάρα πολύ ωραίο πρωτάθλημα αλλά προπαντός υγεία και συμπαράσταση μεταξύ μας , όλων των ανθρώπων. Οι περασμένες μέρες που ζήσαμε στην Ελλάδα θεωρώ ότι δεν τις έχουμε ζήσει ποτέ. Αλλά και η στήριξη που αυτή τη στιγμή που δίνουν όλες οι πόλεις στην περιοχή της Θεσσαλίας είναι και πάλι πρωτόγνωρες. Θα ήθελα να ευχηθώ στους ανθρώπους αυτούς δύναμη για να μπορέσουν να αντικρίσουν το αύριο με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Γιατί όπως καταλαβαίνετε υπήρχε μία ολική καταστροφή. Η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη να δοθεί την περασμένη εβδομάδα αλλά για αυτό το γεγονός που συνέβη, πήραμε παράταση μία εβδομάδα. Και της πρεμιέρας του πρωταθλήματος αλλά και της συνέντευξης. Θεωρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν ήμασταν έτοιμοι ούτε εμείς ψυχολογικά αλλά ούτε οι άνθρωποι που θα τη βλέπανε ή θα την διάβαζαν, θα ήταν ακατάλληλη περίοδος για συνεντεύξεις και ευχές.

Άρα μία εβδομάδα μετά είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη νέα χρονιά. Όπως είπε πριν και ο προπονητής και πέρσι ήμασταν εδώ και πέρσι είπαμε τα ίδια πράγματα. Ο στόχος της ομάδας μας θεωρούμε ότι είναι ο ίδιος. Μία πάρα πολύ καλή ομάδα, δυνατή με νέα παιδιά. Φέτος θεωρούμε ότι έχουμε πάρει ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην Πιερία, χωρίς να θέλω να το πω εγωιστικά, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά τα είπε καλύτερα ο προπονητής, εγώ θέλω να βλέπω μία ομάδα οργανωμένη επιθετικά όπως την έχουμε. Να βλέπω τις ακαδημίες μας καθημερινά να αυξάνονται. Σας είχα πει και πέρυσι ό, τι αναλάβαμε την πρώτη χρονιά 50 παιδιά και θεωρώ ότι θα περάσουν στα 150.

Ο στόχος είναι η παραμονή. Ξεκάθαρα. Δεν πάμε για τίποτα άλλο. Θέλουμε μία εύκολη παραμονή όπως πέρυσι και να μπορέσουμε του χρόνου να δούμε κάποια παιδιά που αγωνίστηκαν με τη φανέλα του Σβορώνου και βοήθησαν την ομάδα, να τους δώσει και η ομάδα την ανάλογη βοήθεια για να αλλάξουνε κατηγορία. Και ο δεύτερος στόχος που έχουμε που για μένα προσωπικά είναι και ο κύριος, θέλουμε να κατακτήσουμε το κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας.

Δίπλα μου έχω τον ποδοσφαιριστή Μπατζώνη που θεωρώ ότι θα είναι ένας από αυτούς που ο Σβορώνος θα του δώσει την ευκαιρία για να αλλάξει κατηγορία και θα είναι αυτός θα βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Δε θέλω να πω πολλά, τα υπόλοιπα από την Κυριακή στο γήπεδο. Το μόνο που θέλω να πω ότι το παιχνίδι είναι 1 η ώρα, θέλω να καλέσω όλους τους φιλάθλους του Σβορώνου αλλά και της Πιερίας που μας στηρίζουν, δεν έχουμε παράπονο, να είναι δίπλα μας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος” .

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ηλίας Μπατζώνης:

“Να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου υγεία, δύναμη στις οικογένειες των πληγέντων στη Θεσσαλία. Θα ευχηθώ και εγώ να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα, να καταφέρει η ομάδα να πετύχει όσον το δυνατόν γρηγορότερα τους στόχους που έθεσε η διοίκηση και εγώ προσωπικά να μπορέσω να πετύχω τους δικούς μου στόχους και να καταφέρω να κάνω το βήμα παραπάνω ”.

Σε ερώτηση για το ποιοι είναι οι προσωπικοί του στόχοι:

“Να καταφέρουμε να κάνουμε μία καλή πορεία και τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και ως προσωπικός μου στόχος είναι να γίνει ο ΓΑΣ Σβορώνου το σκαλοπάτι ώστε να μπορέσω να πάω σε μία μεγαλύτερη κατηγορία”.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου