Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου - ΓΑΣ Σβορώνου 1-3

Μυθική ανατροπάρα ο ΓΑΣ που άλωσε το Νέο Κεραμίδι, στο -1 από την κορυφή.

Πραγματοποιώντας μία επική επιστροφή σε ένα ντέρμπι με τα όλα του, ο ΓΑΣ Σβορώνου άλωσε το Νέο Κεραμίδι επικρατώντας με 1-3 επί του Εθνικού στη σπουδαία αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ήταν μία εντυπωσιακή αναμέτρηση που εμπεριείχε όλα εκείνα τα στοιχεία που διέπουν ένα τοπικό ντέρμπι, με απαράμιλλη ένταση, πάθος, νεύρα, δυνατές μονομαχίες, αλλά και τέσσερα υπέροχα γκολ και δυνατές συγκινήσεις μέχρι το φινάλε.

Η ομάδα μας παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 18’ όταν και έμεινε πίσω στο σκορ, δεν πτοήθηκε και με τεράστια ψυχικά αποθέματα βρήκε τον τρόπο να καθαρίσει το μυαλό της και να κάνει στη συνέχεια το παιχνίδι της παίζοντας το ποδόσφαιρο που γνωρίζει με ορθολογικό τρόπο φτάνοντας έτσι σε μία απίθανη ανατροπή απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα και μέσα σε μία έδρα «φρούριο».

Πρόσωπο της ημέρας για μία ακόμη αγωνιστική αποτέλεσε ο Ηλίας Μπατζώνης, με τον 19χρονο μεσοεπιθετικό να τρελαίνει κόσμο με τα φετινά του επιτεύγματα και να διαδραματίζει σήμερα τον μπροστάρη της «κιτρινόμαυρης» επιστροφής με δύο προσωπικά τέρματα και μία ασίστ, γράφοντας μία ακόμη προσωπική ραψωδία.

Στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους η αναμέτρηση είχε έναν γρήγορο ρυθμό αλλά και δυνατές μονομαχίες και ένταση με τους δύο αντιπάλους να ισορροπούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΓΑΣ είδε τον Εθνικό να προηγείται στο σκορ στο 18ο λεπτό χάρη στο εξαιρετικό σουτ του Κόλα έξω από την περιοχή, με τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη να μη σοκάρονται από αυτή την εξέλιξη και με καθαρό μυαλό στη συνέχεια να ανεβάζουν ρυθμό και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ο ΓΑΣ πήρε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε δύο φορές την εστία του Πατσιογεώργου με δύο επικίνδυνα συρτά σουτ του Κοντοθανάση στο 36’ και στο 42’ και έφτασε στην ισοφάριση ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα με ένα σεμιναριακό τέρμα.
Η μπάλα γύρισε από πολλά «κιτρινόμαυρα» πόδια και κατέληξε στον Κοντοθανάση ο οποίος με τρομερή ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας βρήκε τον Μπατζώνη και εκείνος με αριστερό σουτ εντός περιοχής την έστειλε στην απέναντι γωνία γράφοντας το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας πραγματοποίησε ένα σχεδόν αψεγάδιαστο ματς καθώς ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού από τον αντίπαλό της. Ο Εθνικός απείλησε την εστία του Ζωγράφου δύο φορές στο ξεκίνημα με τα σουτ των Τουλίκα και Παπαδόπουλου στο 52’ και στο 57’ αντίστοιχα και στο 61’ ο ΓΑΣ γύρισε τούμπα το ματς πετυχαίνοντας ένα ακόμη καταπληκτικό τέρμα.


Έπειτα από αντεπίθεση των «κιτρινόμαυρων», ο Κυπαρίσσης πάτησε τη μπάλα στον Μπατζώνη και ο μεσοεπιθετικός του ΓΑΣ αφού προσποιήθηκε αρχικά τον προσωπικό του αντίπαλο, ζύγισε στη συνέχεια το πόδι του και με υποδειγματικό δεξί σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-2 και πετυχαίνοντας το έκτο του γκολ σε επτά αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο επιδιώκοντας να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη αμύνθηκαν εξαιρετικά, κλείνοντας όλους τους χώρους και μη επιτρέποντας σε εκείνους του Εθνικού να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Ζωγράφου.

Τελικά ο ΓΑΣ έβαλε «λουκέτο» στη νίκη του στο 81’ όταν και πάλι ύστερα από κόντρα επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Μπατζώνη στη δεξιά πλευρά, εκείνος έκανε το γύρισμα προς το ύψος του πέναλτι, με τον Κυρτέγο να αφήνει πανέξυπνα με προσποίηση τη μπάλα να περάσει στο πίσω δοκάρι εκεί όπου ο Κυπαρίσσης με άψογο δεξί πλασέ νίκησε τον Πατσιογεώργο γράφοντας το 1-3, φτάνοντας και εκείνος τα έξι τέρματα στο πρωτάθλημα.

Στο 90+3’ αποβλήθηκε ο Νέστορας Κωτσιόπουλος με κόκκινη κάρτα και ο ΓΑΣ θα τον στερηθεί στην επόμενη αναμέτρηση.

Με αυτό το τρίποντο ο ΓΑΣ Σβορώνου έφτασε τους 14 βαθμούς, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στον πόντο και την επόμενη Κυριακή (29/10 – 15:00) υποδέχεται στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» τον ΠΟ Φήκης για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Θεοχάρης με α’ βοηθό τον κ. Σάκκα και β’ βοηθό τον κ. Κίτο (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Βαγγέλης Μόρας): Πατσιογεώργος, Κόλα, Β.Τουλίκας, Γιαννίτσης, Καρτσαμπάς (66’ Ιγγλέζος), Χατζής (86’ Ιντζόγλου), Κλιγγόπουλος, Κριεμάντι (66’ Ζουκάν), Παπαδόπουλος (86’ Τσιομήτας), Γ.Τουλίκας, Σεχολάρι.

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης) : Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Δημηνάς (90+5 Τρούμπαλος), Καραγκούνης, Βούλγαρης (90+5’ Βύρος), Μυστρίδης, Κοντοθανάσης (67’ Κυρτέγος), Ξυδούς, Δεμηρτζόγλου (79’ ‘Ιτσιος), Μπατζώνης, Κυπαρίσσης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά την ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου για την άψογη φιλοξενία και της εύχεται καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της σεζόν


Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου