Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Έκαναν συνέδριο για το δημογραφικό πρόβλημα και δεν μίλησαν για τους πολύτεκνους...

Αυτό αναφέρει με δελτίο τύπου της η ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων):

H ΑΣΠΕ στο Συνέδριο «Δημογραφικό 2023 – Ώρα για δράση»

Η Γ.Γ. της ΑΣΠΕ κα Δήμητρα-Ινές Αγγελή εκπροσώπησε την ΑΣΠΕ στο Δημογραφικό - Ώρα για δράση | Συνέδριο 2023 την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 στο Athens Marriott Hotel και περιέγραψε γλαφυρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια σήμερα, παρά την τεράστια κοινωνική και οικονομική της προσφορά.

Δυστυχώς η λέξη "πολύτεκνοι" ακούστηκε στο συνέδριο μόνο από την Γ.Γ. της ΑΣΠΕ και τον Καθηγητή Γαβριήλ Αμίτση, Διευθυντή του Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, επιστημονικού συμβούλου της ΑΣΠΕ. Και μόνο αυτό το γεγονός, καταδεικνύει ότι όσο δεν αναγνωρίζεται η προσφορά της πολύτεκνης οικογένειες στην επίλυση του δημογραφικού, τόσο η δημογραφική κατάρρευση σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό και ο Πρωθυπουργός. Το βίντεο με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι διαθέσιμο για να το παρακολουθήσετε στον ιστότοπο του Συνεδρίου.

* Δεν καθίσαμε να ακούσουμε όλων τις ομιλίες, αλλά στην ομιλία του Πρωθυπουργού δεν υπάρχει πουθενά η λέξη "πολύτεκνοι"...  

* Φωτογραφία από Arya Widia Putra από το Pixabay