Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

ΑΕ Λευκίμμης - ΓΑΣ Σβορώνου 0-3

Επίδειξη δύναμης στην Κέρκυρα από τον ασταμάτητο ΓΑΣ που έπιασε κορυφή.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στρογγυλοκάθεται από το απόγευμα της Κυριακής ο ΓΑΣ Σβορώνου ο οποίος πέρασε σαν σίφουνας από την Κέρκυρα επικρατώντας με 0-3 επί της ΑΕ Λευκίμμης στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα μας πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, το κορυφαίο της φετινής σεζόν, κυριαρχώντας κατά κράτος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε μάλιστα το σκορ να φτάσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Με δύο τέρματα στο πρώτο μέρος και ένα στο φινάλε του παιχνιδιού ο ΓΑΣ απέδρασε από το νησί των Φαιάκων κάνοντας πολύ πιο εύκολο το απόγευμά του από όσο αυτό προμηνύονταν.

Οι «κιτρινόμαυροι» αψήφησαν και τη μεγάλη κόπωση του ταξιδιού καθώς και τις ιδιαιτερότητες του γηπέδου (συνθετικός χλοοτάπητας) και πανηγύρισαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους η οποία μάλιστα τους έφερε για πρώτη φορά στην κορυφή του ομίλου εκμεταλλευόμενοι την απώλεια βαθμών του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου.

Ο ΓΑΣ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους καλύτερους οιωνούς αφού κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, όταν ύστερα από σέντρα του Βούλγαρη από την αριστερή πλευρά, ο Κυπαρίσσης με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 26’ έθεσε γερές βάσεις για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, ο Κοντοθανάσης τροφοδότησε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Λάμπογλου και εκείνος με έξοχο πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα πετυχαίνοντας το 0-2 και σκοράροντας το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα του ΓΑΣ. Σε αυτό το 45λεπτο οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να βρουν και άλλα τέρματα με δράστες τους Λάμπογλου, Μπατζώνη και Κυπαρίσση.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με τους παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη να έχουν τα ηνία του αγώνα και να είναι εξαιρετικά προσηλωμένοι και στο τακτικό κομμάτι κρατώντας τον αντίπαλο μακριά από απειλητικές καταστάσεις.

Η ομάδα μας έχασε και σε αυτό το ημίχρονο σημαντικές ευκαιρίες με τον Κυρτέγο και τον Κυπαρίσση για να διευρύνει περισσότερο το δείκτη του σκορ κάτι που το έκανε πράξη εν τέλει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Δύο ποδοσφαιριστές που πέρασαν ως αλλαγή στο παιχνίδι, Τρούμπαλος και Ξυδούς συνεργάστηκαν αποτελεσματικά, με τον πρώτο να σερβίρει και τον δεύτερο να διαμορφώνει με κοντινό πλασέ το 0-3 πετυχαίνοντας και εκείνος το πρώτο του τέρμα με τα «κιτρινόμαυρα».

Με αυτό το τρίποντο ο ΓΑΣ Σβορώνου έφτασε τους 20 βαθμούς, βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή του 2ου ομίλου και την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα προκειμένου να αναμετρηθεί με το Θεσπρωτό (12/11 – 15:00) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν η κα. Πίγγιου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) με α’ βοηθό τον κ. Βλαχοδήμο (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας) και β’ βοηθό τον κ. Μπάκα (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕ Λευκίμμης (Παναγιώτης Κορομπόκης) : Παγκρατής, Κουρτ, Μοκοβίλα, Βασιλάκης, Βασσάκης, Γαστεράτος, Γρηγοριάδης, Ζέρβας, Κωστακιώτης, Μπάλος, Μπλάτζιος.

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης) : Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Βούλγαρης, Καραγκούνης, Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Λάμπογλου, Δεμηρτζόγλου, Μπατζώνης, Κυπαρίσσης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά την ομάδα της ΑΕ Λευκίμμης για την άψογη φιλοξενία και της εύχεται καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου