Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Θύελλα Κατσικάς - ΓΑΣ Σβορώνου 0-1

Σπάει τα κοντέρ ο ΓΑΣ, απόδραση και από τα Γιάννενα με το χρυσό γκολ του Μπατζώνη.

Με τον Ηλία Μπατζώνη να έρχεται σαν από "μηχανής Θεός" από τον πάγκο και να δίνει το φιλί της ζωής στην ομάδα του, ο ΓΑΣ Σβορώνου απέδρασε από τον Κατσικά Ιωαννίνων επικρατώντας με 0-1 κόντρα στη Θύελλα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής συνεχίζοντας την τρελή πορεία του!

Η ομάδα μας δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βρει τις λύσεις στο σημερινό παιχνίδι με τον τραγικό αγωνιστικό χώρο να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για αυτό, αφού οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη απώλεσαν ένα ολόκληρο ημίχρονο μέχρι να προσαρμοστούν στις γηπεδικές ιδιαιτερότητες.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο προπονητής του ΓΑΣ που είχε αφήσει στον πάγκο τον Ηλία Μπατζώνη, τον έριξε στη μάχη μαζί με τον Δημήτρη Κυρτέγο και αμφότεροι τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο καθώς έκαναν αμέσως αισθητή την παρουσία τους γυρίζοντας το "διακόπτη", με την ομάδα μας να φτάνει στα γνωστά στάνταρ απόδοσής της και να λυτρώνεται στο 73ο λεπτό με το χρυσό τέρμα του 19χρονου μεσοεπιθετικού.

Στο πρώτο μέρος ο ΓΑΣ είχε προβλήματα στο να βρει την ισορροπία του στον αγωνιστικό χώρο με το κάκιστο τερέν να εμποδίζει στους παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη να παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά τους και να παίξουν το passing game τους διακρίνει.

Η Θύελλα Κατσικάς είχε την υπεροχή, άσκησε πίεση στα καρέ του Κούζα ωστόσο η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στην επίτευξη του γκολ ήταν ο ΓΑΣ που παρουσίασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί.

Αρχικά στο 28' το αριστερό πλασέ εντός περιοχής του Κυπαρίσση κατέληξε στην αγκαλιά του αντιπάλου τερματοφύλακα, ενώ στο 30' μετά την εκτέλεση φάουλ του Κοντοθανάση που εξουδετέρωσε με τις γροθιές ο γκολκίπερ της Θύελλας, η μπάλα στην εξέλιξη της φάσης κατέληξε στα πόδια του Κυπαρίσση ο οποίος αστόχησε από άκρως ευνοϊκή θέση.

Η τελευταία σημαντική στιγμή του ΓΑΣ στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 34' με το δεξί πλασέ του Κυπαρίσση από θέση βολής ύστερα από πάσα του Δεμηρτζόγλου να μπλοκάρεται εντυπωσιακά και πάλι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ταυτόχρονη είσοδος των Κυρτέγου, Μπατζώνη ανανέωσε το παιχνίδι του ΓΑΣ ο οποίος πήρε τα "κλειδιά" του ματς, με την ομάδα μας να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της, να φτάνει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και να παράγει κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Στο 54' ο Κοντοθανάσης εκτέλεσε το κόρνερ με φάλτσα προς την εστία, με τον Μπατζώνη να νικά τους αμυντικούς των γηπεδούχων στον αέρα αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα γκολπόστ, ενώ στο 59' ο Δημηνάς απείλησε από αέρος αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κυρτέγου.

Στο 66' μετά από ωραία συνδυαστική προσπάθεια των παικτών του ΓΑΣ, η μπάλα στρώθηκε στον Κοντοθανάση που εξαπέλυσε το αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

Το πολυπόθητο γκολ που ξεκλείδωσε το παιχνίδι ήρθε στο 73'. Ο Κυπαρίσσης με άψογη μεταβίβαση από τον άξονα είδε την κίνηση του Μπατζώνη και τον τροφοδότησε και ο τελευταίος αφού κοντρόλαρε εξαιρετικά, στη συνέχεια εκτέλεσε από διαγώνια θέση με το δεξί για να σημαδέψει τα δίχτυα!

Δύο λεπτά αργότερα οι "κιτρινόμαυροι" λίγο έλειψαν τα διπλασιάσουν τα τέρματά τους μετά από απομάκρυνση του αντιπάλου τερματοφύλακα πάνω στον Κυπαρίσση ο οποίος έβαλε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε για εκατοστά άουτ.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου με αυτή τη νίκη επέκτεινε ακόμη περισσότερο το ασύλληπτο σερί του μακριά από το Σβορώνο φτάνοντας τις πέντε διαδοχικές επιτυχίες, παρέμεινε για 11ο ματς αήττητος και εξακολουθεί να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας μετρώντας 33 βαθμούς με ρεκόρ 10-3-1!

Την επόμενη Κυριακή η ομάδα μας δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις καθώς ακολουθεί το άνευ αγώνος τρίποντο κόντρα στον Μαγνησιακό.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μαργαρίτης με α’ βοηθό τον κ. Μιχαλά και β’ βοηθό την κα. Σατκλίφ (ΕΠΣ Κέρκυρας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας) : Θέμελης, Πετρίδης, Μελλιγιώτης, Πότσης, Μελιόπουλος, Εμβραίζογλου, Λόκας, Παππάς, Γούλας, Τουρμουσόγλου, Πολυχρόνης.

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης) : Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος (46' Μπατζώνης), Καραγκούνης, Βούλγαρης (90+3' Παπαδόπουλος), Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου (87' Ξυδούς), Λάμπογλου (46' Κυρτέγος), Δημηνάς, Κυπαρίσσης (90' Ίτσιος).

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά την ομάδα της Θύελλας Κατσικά για την υποδειγματική φιλοξενία και της εύχεται καλή συνέχεια στη σεζόν.

Επίσης η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου συγχαίρει τη διαιτητική ομάδα της αναμέτρησης, κ. Μαργαρίτη, κ. Μιχαλά και κα. Σατκλίφ από την ΕΠΣ Κέρκυρας για την άριστη διαιτησία τόσο στη σημερινή αναμέτρηση όσο και στην προηγούμενη αναμέτρηση που διαιτήτευσαν την ομάδα μας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από τέτοιους ικανούς διαιτητές.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου