Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

ΓΑΣ Σβορώνου - Αναγέννηση Άρτας 2-0

Εμφάνιση πολλών καρατίων ο ΓΑΣ που πάτησε την Αναγέννηση Άρτας με δύο γκολ του Κυπαρίσση.

Δίνοντας μία πολύ υψηλού επιπέδου παράσταση σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι, ο ΓΑΣ Σβορώνου με δύο γκολ του Νίκου Κυπαρίσση υπέταξε την Αναγέννηση Άρτας με 2-0 στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και παρέμεινε για μία ακόμη εβδομάδα στο «έβερεστ» της βαθμολογίας.

Η ομάδα μας πραγματοποίησε μία από τις πιο ολοκληρωμένες και μεστές εμφανίσεις της στη σεζόν τηρουμένων και των δυσκολιών της αναμέτρησης οι οποίες ωστόσο δεν φάνηκαν σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα, αφού οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη «κατάπιαν» τους αντιπάλους τους παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και με ένα γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και ένα στο ξεκίνημα του δευτέρου έφτασαν με άνεση σε μία ακόμη σπουδαία επικράτηση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Νίκος Κυπαρίσσης, με τον 31χρονο επιθετικό να συνεχίζει το … βιολί του φτάνοντας τα 11 τέρματα σε 13 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, με τον Κωστή Δεμηρτζόγλου να τον ακολουθεί έχοντας μία άριστη παρουσία και καταλυτική συμβολή και στα δύο τέρματα των «κιτρινόμαυρων».

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού το οποίο είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα, ο ΓΑΣ απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του ματς με τα γνωστά υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας και τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη να προσπαθούν να δομήσουν με ορθολογικό τρόπο τις επιθέσεις τους απέναντι σε μία οργανωμένη άμυνα.

Οι "κιτρινόμαυροι" δημιούργησαν πληθώρα επιθετικών προσπαθειών, κέρδισαν σχεδόν όλες τις διεκδικούμενες μπάλες και παρουσίασαν μια σπουδαία στιγμή για να ανοίξουν το σκορ στο 22' με το αριστερό πλασέ του Δεμηρτζόγλου να αποκρούεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα ύστερα από εξαιρετική πάσα του Κοντοθανάση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Τελικά η ομάδα μας πήρε αυτό που δικαιούνταν βάση της απόδοσής της στο πρώτο μέρος σε ένα ιδανικό χρονικό σημείο.

Στο 44’ ο Κοντοθανάσης εκτέλεσε το κόρνερ με φάλτσα προς την εστία, ο Δεμηρτζόγλου έπιασε την κεφάλια με τη μπάλα να χτυπά στο κάθετο δοκάρι, να εξοστρακίζεται προς τα έξω και ο Κυπαρισσης με δεξί πλασέ από το σημείο του πέναλτι έβαλε το ΓΑΣ σε θέση οδηγού.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΓΑΣ μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» στον αγωνιστικό χώρο και πριν σκοράρει παρουσίασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να το κάνει, αρχικά στο 46’ με τον Μπατζώνη να μην καταφέρνει τελευταία στιγμή να περάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο τετ-α-τετ και ένα λεπτό αργότερα με το δεξί πλασέ του Μυστρίδη από θέση βολής να σταματάει στα πόδια αμυντικού της Αναγέννησης.

Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» πήραν αέρα δύο τερμάτων με τη συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα, όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Δεμηρτζόγλου τροφοδότησε με μαγική πάσα με το δεξί εξωτερικό τον Κυπαρίσση βγάζοντάς τον σε θέση τετ-α-τετ και ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει στράφι, εκτελώντας με δεξί σουτ και βρίσκοντας δίχτυα για το 2-0.

Στο επόμενο διάστημα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξαναμπούν στο ματς κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να βρίσκει πολλούς ανοιχτούς χώρους και να παρουσιάζει σωρεία κλασικών ευκαιριών για να «σκοτώσει» οριστικά το παιχνίδι.

Αρχικά στο 53’ ο Κυπαρίσσης με ατομική ενέργεια από την δεξιά πλευρά κατάφερε και έβγαλε τον εαυτό του σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στο πόδι αντιπάλου. Στο 71’ ο Δημηνάς απείλησε με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα γκολπόστ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το διαγώνιο σουτ του Ξυδούς εντός περιοχής πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο Δημηνάς είχε άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει το 3-0 αλλά και να πανηγυρίσει το πρώτο του τέρμα με τα «κιτρινόμαυρα» χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Αρχικά στο 80’ ο Κυρτέγος με κάθετη πάσα πέρασε τη μπάλα στον 24χρονο μέσο βγάζοντάς τον σε θέση για γκολ αλλά το δεξί πλασέ του σταμάτησε ο γκολκίπερ της Αναγέννησης με τα πόδια, ενώ στο 85’ ο Βούλγαρης πάσαρε για τον Δημηνά μέσα στην περιοχή και εκείνος από πλάγια θέση έκανε το αριστερό πλασέ με υπερένταση και υπό πίεση αλλά η μπάλα δεν του χαμογέλασε σταματώντας στο κάθετο δοκάρι.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου με αυτή τη νίκη έφτασε τους 30 βαθμούς στο πρωτάθλημα συνεχίζοντας την τρελή πορεία του, βελτίωσε το ρεκόρ του στο 9-3-1 και εξακολουθεί να αγνοεί τη λέξη ήττα για δέκατη αγωνιστική.

Την επόμενη Κυριακή (10-12 – 15:00) η ομάδα μας ταξιδεύει στα Ιωάννινα για να αντιμετωπίσει την Θύελλα Κατσικάς στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τικόζογλου με α’ βοηθό τον κ. Αγγελόπουλο και β’ βοηθό τον κ. Χρυσανίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Καραγκούνης (89’ Βύρος), Βούλγαρης, Μυστρίδης, Κοντοθανάσης (89’ Ίτσιος), Δεμηρτζόγλου (70’ Ξυδούς), Λάμπογλου (61’ Κυρτέγος), Μπατζώνης (70’ Δημηνάς), Κυπαρίσσης.

Αναγέννηση Άρτας (Χρήστος Αγγέλης): Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Γιαλεδάκης, Παππάς, Μανιώτης, Ζυγκερίδης, Πάνος, Κυριάκης, Θεοδωράκης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδό μας ενισχύοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και εύχεται στην ομάδα του Αναγέννηση Άρτας καλή συνέχεια στη σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου