Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις «ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΙΚΑ» της ενορίας Αγίας Άννης Κατερίνης

Με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, ξεκίνησαν από την περασμένη Παρασκευή οι ετήσιες εκδηλώσεις «ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΙΚΑ» στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης, με αφορμή την κεντρική πανήγυρη της Ενορίας.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε την 1η Δεκεμβρίου στην Αγρυπνία που τελέσθηκε, κατά τη διάρκεια της οποίας ετέθησαν σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στην Ενορία, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες στο ενοριακό Αρχονταρίκι είχαν την ιδιαίτερη ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, Δρ. Θεολογίας και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Αγία Γαβριηλία και σύγχρονη οικογένεια». Ο σεβαστός ομιλητής μίλησε για την ορθή συμπεριφορά των συζύγων και γονέων, έχοντας ως βάση τη διδασκαλία της σύγχρονης Αγίας.

Το πρωί της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εορταστικό bazaar υπέρ του ενοριακού φιλανθρωπικού έργου, ενώ το απόγευμα ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο φωτογραφίας, από τον κ. Βασίλειο Στεργιόπουλο, ο οποίος αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία της φωτογραφίας αποκάλυψε στο ακροατήριο κάποιες τεχνικές για σωστή φωτογράφιση.

Τα «ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΙΚΑ» συνεχίζονται με ωφέλιμες εκδηλώσεις, έχοντας βέβαια ως επίκεντρο την εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.