Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες που έγιναν σε Πιερία και Χαλκιδική

Οι μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών...

είχαν ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν δύο ληστείες, εκ των οποίων η μία έγινε προχθές (10 Ιανουαρίου 2024) στην Πιερία και η δεύτερη τον περασμένο Ιούλιο στη Χαλκιδική.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (11 Ιανουαρίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, με τη συνδρομή και του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, με το πρόσχημα πώλησης προϊόντων εισήλθε σε οικία ηλικιωμένης και με τη χρήση βίας, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, χωρίς ωστόσο να την τραυματίσει.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Στη δεύτερη περίπτωση από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς το βράδυ της 29ης Ιουλίου 2023, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε την αλλοδαπή γυναίκα και πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ στη συνέχεια με την κάννη του όπλου και σωματική βία την τραυμάτισε και της αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Στο σημείο από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε ένας κάλυκας φυσιγγίου κυνηγετικού όπλου, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω εντοπίστηκε το παραπάνω κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε και κατασχέθηκε. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κυνηγετικά όπλα, 1 αεροβόλο όπλο, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα, 1 μαχαίρι και 78 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο ανήλικος γιός του για παροχή συνδρομής, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.