Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

"Λάδι στην φωτιά"...

"Λάδι στην φωτιά" βάζει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, με τις δηλώσεις του για τα δύο χρόνια πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ (και κυρίως αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτόν) δήλωσε ότι «η Ουκρανία θα μπει στο ΝΑΤΟ και ότι είναι απλά θέμα χρόνου αυτό να συμβεί.»

Αν αυτό συμβεί θα είναι και θέμα χρόνου η ανθρωπότητα θα συρθεί σε έναν 3ο καταστροφικό Παγκόσμιο Πόλεμο, που θα απειλήσει την επιβίωση του ανθρώπινου γένους στον πλανήτη μας. Είναι σίγουρο ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να δεχτεί μία τέτοια εξέλιξη και θα αντιδράσει. Φανταστείτε το... Μεξικό να γινόταν μία ρωσική τεράστια στρατιωτική βάση. Θα το δεχόταν ποτέ οι Αμερικάνοι; Φυσικά και όχι.

Είπε και άλλα ανατριχιαστικά ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: Ότι θα δοθεί στην Ουκρανία νέα οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων που φυσικά δεν τα βάλει από την τσέπη του το ΝΑΤΟ αλλά θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς. Θα δοθεί επιπλέον στρατιωτική βοήθεια (και από την Ελλάδα εννοείται). F16 πολεμικά αεροπλάνα που αποτελούν "κόκκινο πανί" για τους Ρώσους. Και θα δημιουργηθεί "κέντρο εκπαίδευσης" στην Πολωνία για τους Ουκρανούς.

Η ανθρωπότητα βαδίζει ολοταχώς προς την καταστροφή της και αποτελεί απορίας άξιο πως δεν το αντιλαμβάνονται οι "ηγέτες" μας, που αντί να επιδιώκουν την ειρήνη, τροφοδοτούν με "καύσιμα" αυτόν τον πολεμοχαρή "οργανισμό", που όχι απλά δεν αποζητεί την ειρήνη, αλλά ζητάει συνεχώς αίμα νέων ανθρώπων, Ουκρανών και Ρώσων που καθημερινά κατά εκατοντάδες σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης, και σύντομα θα ζητήσει και το δικό μας αίμα, το αίμα των παιδιών μας.

Όσο οι άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό και κυρίως δεν αντιδρούν, η ημέρα της κρίσης για όλους μας θα πλησιάζει γοργά μέχρι το σημείο που η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.


* "Λάδι στην φωτιά": Το λέμε για κάποιον που χειροτερεύει μια δυσάρεστη κατάσταση, που οξύνει μια διχόνοια, υποδαυλίζει μια έχθρα.

* Image by Christian Weixelbaumer from Pixabay