Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Στην Νάουσα οι ακαδημίες χάντμπολ του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης(Savvidis Team)

Στην γειτονική Νάουσα ταξίδεψαν σήμερα οι ακαδημίες χάντμπολ του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης (Savvidis Team), όπου αγωνίστηκαν σε τρεις αγώνες με τις αντίστοιχες του τοπικού Ζαφειράκη.

Ο απολογισμός μία νίκη και δύο ήττες.

Θετικά τα συμπεράσματα, αφού σε αυτά τα παιχνίδια, το ζητούμενο είναι η απόκτηση εμπειριών για τους νεαρούς αθλητές. Και οι τρεις αγώνες είχαν τον χαρακτήρα του "ντέρμπι", ενώ πλούσιο ήταν το θέαμα που πρόσφεραν οι ομάδες κάτι που το μαρτυράει και το υψηλό σκορ σε όλους τους αγώνες που διεξήχθησαν σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της Νάουσας.

Στον πρώτο αγώνα η ομάδα Παίδων του Αρχέλαου υπερέβαλε εαυτόν -αφού αγωνίστηκε χωρίς βασικούς της παίκτες και χρησιμοποίησε στη θέση τους νεαρότερους ηλικιακά- έκλεισε με ισοπαλία το πρώτο ημίχρονο, και στη συνέχεια η κούραση φυσιολογικά κατέβαλε τους παίκτες που τελικά έχασαν από την ομάδα των γηπεδούχων.

Στον δεύτερο αγώνα οι Παμπαίδες Α΄ αγωνίστηκαν κάτω από τα αναμενόμενα στάνταρ που μας έχουν συνηθίσει, αλλά ήταν σε όλο τον αγώνα κοντά στο σκορ, κάτι που δεν αρκούσε όμως και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Ζαφειράκης που πανηγύρισε τελικά και δίκαια την νίκη.

Στον τρίτο αγώνα οι Παμπαίδες Β΄ και των δύο ομάδων έπαιξαν θεαματικό χάντμπολ, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στην κανονική του διάρκεια ισόπαλο, όπως και η διαδικασία των "shoot-out" και τον Αρχέλαο να παίρνει την νίκη στα πέναλτι.

Το συμπέρασμα που βγαίνει μετά από αυτούς τους τρεις αγώνες είναι ότι και οι δύο ομάδες -ο Αρχέλαος και ο Ζαφειράκης- έχουν πολύ "μαγιά" στο χάντμπολ, με το μέλλον να τους ανήκει. Πολύ ταλέντο, πάθος και διάθεση σε ένα άθλημα -που αν και δεν τυγχάνει της προβολής και της προσοχής που του αξίζει -ελκύει όλο και περισσότερο τα παιδιά και έχει να προσφέρει πλούσιες συγκινήσεις στα ίδια τα παιδιά και σε όσους το παρακολουθούν.