Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Το γεγονός της χρονιάς για την πόλη της Κατερίνης!

Διοργάνωση χειροσφαίρισης
Πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά χειροσφαίρισης (Χάντμπολ), και με την συμμετοχή ομάδων του εξωτερικού θα διοργανώσει φέτος τον Σεπτέμβριο στην Κατερίνη, το Τμήμα Χάντμπολ του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης (Savvidis Team).

Θα είναι το γεγονός της χρονιάς για την πόλη μας, μιας που τέτοιας εμβέλειας εγχείρημα γίνεται για πρώτη φορά στην Κατερίνη και αναμένεται την περίοδο του τουρνουά να την επισκεφτούν εκατοντάδες αθλητές και επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Ήδη το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και ο "πονοκέφαλος" των ανθρώπων του Αρχέλαου είναι πού θα φιλοξενήσουν όλο αυτόν τον όγκο επισκεπτών και πώς θα τα καταφέρουν να είναι άψογοι οικοδεσπότες τους!

Ήδη έχει συγκροτηθεί μία "ομάδα" ατόμων που δουλεύει στον σχεδιασμό του τουρνουά, με στόχο την άρτια διεξαγωγή του.

➤ Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης (Θεόδωρος Διαμαντόπουλος) την περίοδο 6-7-8 Σεπτεμβρίου 2024 με την ονομασία "1ο PIERIA HANDBALL CUP".

Πολλαπλά τα οφέλη για την πόλη μας, αφού σκοπός είναι το τουρνουά να γίνει θεσμός και να γίνεται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.

Θα τονωθεί σημαντικά η οικονομική δραστηριότητα της Κατερίνης (ξενοδοχεία, καταστήματα, τουρισμός, κ.α.), θα προβληθεί η πόλη μας τουριστικά εντός και εκτός Ελλάδας και θα πρόκειται για μία μεγάλη διαφήμιση της Κατερίνης και της Πιερίας!

Είναι επίσης μία μεγάλη ευκαιρία να ανακαινιστούν οι αθλητικές υποδομές της πόλης μας και να αναπτυχθεί ο αθλητισμός συνολικά στην περιοχή μας.

Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΟΧΕ (Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος) και της ΕΑΠ/ΟΧΕ (Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ) και έχει ενταχθεί στο καλεντάρι της Ομοσπονδιας.

Κατά την διάρκεια του τουρνουά θα υπάρξουν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της πόλης μας. Θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση (live streaming) των αγώνων στο διαδίκτυο, ενώ θα έχουν από νωρίτερα δημιουργηθεί ειδικές σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, instagram, tiktok, youtube, κ.α.), όπως και η επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά.

Οι υπεύθυνοι του Τμήματος Χάντμπολ του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης (Savvidis Team), αισιοδοξούν στην στήριξη του Δήμου Κατερίνης, της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, των βουλευτών του νομού μας και όλων των φορέων, οργανισμών, συλλόγων, αλλά και επαγγελματιών για την πραγματοποίηση και την επιτυχία της διοργάνωσης.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία του αθλητισμού της Κατερίνης, να κάνει το μεγάλο βήμα προς το μέλλον και χρειάζεται την στήριξη όλων τους και όλων μας!