Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ψηφιακή σκλαβιά: Η Ελλάδα επεκτείνει την υποχρέωση ψηφιακής ταυτότητας

Η επέκταση της ψηφιακής ταυτότητας στα γήπεδα είναι μόνο ένα βήμα για την περαιτέρω προώθηση της ψηφιακής ταυτότητας στους πολίτες και κατά συνέπεια του οριστικού τέλους της ελευθερίας μας.

Περιορισμούς στην ελευθερία μας βάζει η κυβέρνηση με την καθιέρωση του ψηφιακού πορτοφολιού (Gov.gr Wallet) αφού όποιος δεν θα κάνει την ταυτοποίηση του ψηφιακά δεν θα μπορεί να στα γήπεδα για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα αθλήματα. Είναι βέβαιο ότι το μέτρο αυτό θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες δραστηριότητες όπως π.χ. θέατρα, κινηματογράφοι, ταξίδια κ.α.

Όσοι επιλέξουν να μην χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό πορτοφόλι θα βιώσουν μία πρωτοφανή κατάσταση αποκλεισμού τους από όλες σχεδόν τις κοινωνικές δραστηριότητες (όπως πρόσφατα συνέβη με όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν με το σκεύασμα για τον κορονωιό) και μετέπειτα θα οδηγηθούν και σε ένα οικονομικό αποκλεισμό με την δρομολογούμενη κατάργηση των μετρητών και την αποκλειστική χρήση ηλεκτρονικών καρτών ή του λεγόμενου ψηφιακού χρήματος.

Στην τελευταία περίπτωση οι συνέπειες για αυτούς που δεν θα "συμμορφωθούν" μπορεί να είναι οδυνηρές, αφού αν θεσπιστεί το ψηφιακό νόμισμα, τότε ο έλεγχος περνάει στις κυβερνήσεις που όποτε θέλουν και για οποιοδήποτε λόγο θα μπορούν να δεσμεύουν λογαριασμούς, κινητή και ακίνητη περιουσία και να οδηγήσουν τους ανθρώπους στην χρεωκοπία, την ανέχεια, την δήμευση των περιουσιών τους και στην φυλακή. Φυσικά όσοι δεν τα δεχτούν όλα αυτά, θα χαρακτηριστούν από τις κυβερνήσεις και τα "πρόθυμα" ΜΜΕ, ως ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι και οτιδήποτε άλλο σκαρφιστούν ώστε να διασύρουν προσωπικότητες και ζωές ανθρώπων.

Όλα αυτά δεν είναι κάτι που μπορεί ή ίσως γίνει αόριστα κάποια στιγμή στο μέλλον. Κάποια από αυτά ήδη συμβαίνουν. Π.χ. αν δεν κάνεις έναν συγκεκριμένο αριθμό αγορών με την κάρτα, σου επιβάλλεται πρόστιμο από την εφορία. Βέβαια αρκετοί και μάλλον οι περισσότεροι θα πιστέψουν το αφήγημα των κυβερνήσεων ότι όλα αυτά είναι για το καλό μας και ότι "εκσυγχρονιζόμαστε" και η ζωή μας γίνεται ευκολότερη και πιο απλή. Τόσο απλή που μάλλον δεν θα καταλάβουμε το πως από την μία στιγμή στην άλλη θα βρεθούμε καταρχήν με ψηφιακές αλυσίδες στα πόδια μας και αργότερα με πραγματικές!


➤ Ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Robert F. Kennedy, Jr. πρόσφατα μίλησε στο Πανεπιστήμιο του Austin για το ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CDBC).

Διαβάστε τι είπε:

«Εάν λάβουμε το ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας, θα το επιχειρήσουν όπως έκαναν στην Κίνα, για νόμισμα χρησιμοποιούν το πρόσωπό σας μέσω ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Με το πρόσωπο σας πληρώνετε το φαΐ σας, τα ρούχα σας, την βενζίνη σας κ.α. Χρησιμοποιούν τώρα μία κοινωνική πιστωτική βαθμολογία αναλόγως με την συμπεριφορά σας. Αν π.χ. δεν φοράτε μάσκα ή παραβιάζετε κάποιο άλλο "κοινωνικό" μέτρο θα έχετε κυρώσεις. Δεν θα μπορείτε να αγοράζετε τίποτα, να ταξιδέψτε ασχέτως αν έχετε χρήματα στον λογαριασμό σας. Στη ουσία θα είστε υπό περιορισμό στο σπίτι σας. Θα είναι το τέλος της ελευθερίας θα είμαστε σκλάβοι αν το αφήσουμε να συμβεί.»

* Μπορείτε να δείτε την ομιλία του Robert F. Kennedy, Jr. εδώ: https://youtu.be/lxleIaZsqFw?si=tOUFP8h4W6JMWqcr

* Image by Mohamed Hassan from Pixabay