Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Εξιχνιάστηκαν 10 διαρρήξεις οικιών που έγιναν το τελευταίο 4μηνο του 2023 σε περιοχές της Πιερίας και Λάρισας

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης...

εξιχνιάστηκαν συνολικά 10 διαρρήξεις οικιών, που έγιναν από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο του 2023, σε περιοχές της Πιερίας και της Λάρισας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και μίας ημεδαπής γυναίκας, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών Λάρισας, ο προαναφερόμενος άνδρας ενεργώντας μαζί με 2 συνεργούς του και χρησιμοποιώντας όχημα ιδιοκτησίας της ημεδαπής γυναίκας, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις οικιών, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Στο όχημα που χρησιμοποιούσαν, τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές της Πιερίας και Λάρισας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου έως 11 Νοεμβρίου του 2023, διέπραξαν 10 διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Πιερίας και Λάρισας, όπου σε 7 από αυτές αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 11.000 ευρώ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας από συνολικά 5 σταθμευμένα οχήματα, σε περιοχές της Πιερίας και Λάρισας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.