Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Πασαρέλα είναι θα περάσει...

Καμιά δεκαριά ημέρες έμειναν, μετά θα ήμαστε πάλι αυτό που ήμασταν πάντα: Μόνοι!

Πασαρέλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης (και όχι μόνο) κάνουν τις τελευταίες ημέρες υποψήφιοι ευρωβουλευτές για να γεμίσουν τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα με φωτογραφίες, σε μια προσπάθεια να μας δείξουν ότι (εδώ γελάμε) ενδιαφέρονται για τα προβλήματα μας και εν όψη των ευρωεκλογών θα δώσουν... "μάχη" στην Ευρώπη για εμάς!

Φανταζόμαστε παρόμοιες εικόνες θα ζούνε και άλλες πόλεις ανά την επικράτεια. Είναι η χαρά των καφέ που αυτές τις ημέρες θα πρέπει να τα πήγαν καλά, από τα κεράσματα των υποψηφίων. Τι αξία έχουν μερικοί κερασμένοι καφέδες μπροστά στις απολαβές που θα έχουν όσοι εκλεγούν στην ευρωβουλή!

Στα δικά μας όμως. Τι έκαναν για την Κατερίνη και την Πιερία όλοι αυτοί που ζητούν τώρα την ψήφο μας; Το τίποτα είναι κάτι το πολύ μετριόφρων για να το υποστηρίξουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκαναν απολύτως τίποτα!

Από πού να ξεκινήσουμε; Από το γεγονός ότι είμαστε ο νομός που έχει εντός της επικράτειας του δύο σταθμούς διοδίων; Ότι η εθνική οδός έξω από την πόλη μας παραμένει εδώ και χρόνια ένα απέραντο εργοτάξιο με όλες τις αρνητικές συνέπειες που βιώνουμε;

Είδε κανείς σας καμία σοβαρή επένδυση στον νομό μας; Δημιουργήθηκαν νέες μεγάλες επιχειρήσεις; Αντιμετωπίστηκε η ανεργία; Αξιοποιήθηκε ο ορεινός όγκος του νομού μας; Ο Όλυμπος και τα Πιέρια Όρη; Το παραθαλάσσιο μέτωπο; Το ποτάμι (Πέλεκας ή Λεύκος); Είδατε τίποτα έργα στις αθλητικές υποδομές, στο οδικό δίκτυο; Είδατε ποδηλατόδρομους; 

Με τις ενέργειες τους ή σωστότερα με την αδράνεια τους έχουμε τις υψηλότερες τιμές σε ενέργεια και καύσιμα. Πρωταθλητές στην ακρίβεια και στην ανεργία. Και θέλουν να μας βάλουν να πολεμήσουμε κιόλας για τα... "ιδανικά" της Ευρώπης κατά της Ρωσίας, ενώ την ίδια ώρα η Κύπρος μας παραμένει υπό κατοχή και στην Παλαιστίνη, στην Αρμενία, στην Συρία, γίνονται γενοκτονίες!

Μας έμαθαν να ζούμε μέσα στην μετριότητα και να μην ζητάμε τίποτα. Έμαθαν όλη την Ελλάδα να ζει στην μετριότητα και να συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα (επιδόματα). Προτάσεις δεν ακούμε, προγράμματα δεν βλέπουμε (που να υλοποιούνται).

Μια ατέλειωτη πασαρέλα η πολιτική και οι πολιτικοί μας. Και εμείς σαν τους κακόμοιρους ινδιάνους, τους Μάγια και τους Ίνκας παρακολουθούμε, εντυπωσιαζόμαστε και θαμπωνόμαστε από τις χάντρες και τα καθρεφτάκια που κουβαλάνε μαζί τους οι πολιτικοί.

Υπομονή, λίγες ημέρες έμειναν θα περάσουν και μετά θα επιστρέψουμε στην απέραντη αποχαύνωση μας, να ασχολούμαστε με γάμους ομοφυλοφίλων και τα δικαιώματα τους, στα χάρτινα καλαμάκια και θα περιμένουμε με αγωνία το επόμενο έκτακτο δελτίο καιρού για να δούμε που θα χτυπήσει αυτή την εβδομάδα η "κλιματική αλλαγή" που καίει τα δάση μας και πλημμυρίζει τις πεδιάδες μας, γιατί όπως είναι γνωστό αυτή φταίει για όλα τα δεινά μας και όχι η ανεπάρκεια αυτών που διαχειρίζονται τις ζωές μας.

* Image by Roy Stephen from Pixabay