Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Τελικός κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο με... τρεις Έλληνες!

Υποτίθεται (τουλάχιστον παλαιότερα), ότι ένας τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Μόνο που σε αυτή την γιορτή, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είναι... καλεσμένοι, όπως και οι φίλαθλοι!

Την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιβεβαιώνει και ο φετινός τελικός κυπέλλου, αφού θεατές δεν υπάρχουν, αλλά και να υπήρχαν θα έβλεπαν μία... μικτή ξένων να διεκδικεί το ελληνικό κύπελλο.

Ο Άρης Θεσσαλονίκης δεν έχει στην ενδεκάδα του ούτε έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, απλά έχει στον πάγκο 4 που μπορεί να παίξουν ή όχι.

Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα του και τρεις στον πάγκο.

Συνολικά στον σημερινό τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου Ελλάδας συμμετέχουν είτε βασικοί είτε αναπληρωματικοί 30 ξένοι και 7 Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Η ίδια σχεδόν εικόνα επικράτησε και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος με ελάχιστες διαφοροποιήσεις κυρίως από τις "μικρές" ομάδες, όχι βέβαια γιατί δεν θέλουν ξένους ποδοσφαιριστές, αλλά επειδή δεν τους φτάνουν τα χρήματα να τους αγοράσουν!

Φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για Ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι κρίμα για όλα αυτά τα παιδάκια που γράφονται στις ακαδημίες των ομάδων, έχοντας όραμα και όνειρα να παίξουν κάποτε σε μία μεγάλη ομάδα. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει ποτέ για το... 99% όλων αυτών των παιδιών, ενώ δεν θα πιάσουν και τόπο τα έξοδα και οι κόποι των γονιών για να παίξουν τα παιδιά τους ποδόσφαιρο. Το πολύ να έχουν κάποια ευκαιρία να παίξουν σε μικρές κατηγορίες από Γ΄ Εθνική και κάτω (σίγουρα... τοπικό), μιας που ακόμα και στην Β΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου, έχουν κάνει κατάληψη οι ξένοι.

Η ενδεκάδα του Άρη: Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Ζαν Ζουλ, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μορόν.

Οι αναπληρωματικοί του Άρη: Χουτεσιώτης, Φεράρι, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης, Βερστράτε, Αγοραστός, Βέλεθ, Παναγίδης, Ρόουζ.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Λοντίγκιν, Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρντ, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

Οι αναπληρωματικοί του Παναθηναϊκού: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ούγκο, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Γερεμέγεφ, Τζούρισιτς, Κάτρης, Κυριόπουλος.


* Νωρίτερα παρακολουθήσαμε τον τελικό κυπέλλου Αγγλίας όπου αγωνίζονταν δύο ομάδες από την ίδια πόλη (Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) με χιλιάδες φιλάθλους και από τις δύο ομάδες χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Για την ιστορία το κύπελλο κατέκτησε η Γιουνάιτεντ με σκορ 2-1.   

* Image by Gordon Johnson from Pixabay