Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Πλησιάζουμε στο... όνειρο μας!

Συχνά η χώρα μας παρομοιάζεται ως "μπανανία", "Κολομβία των Βαλκανίων", κ.α. Να που έρχεται η ώρα που όλα τα παραπάνω δεν θα είναι απλά εικασίες, αλλά πραγματικότητα!

Και φυσικά για αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους "φίλους" μας τους Αμερικάνους και οπωσδήποτε την κυβέρνηση μας.

Έτσι λοιπόν αφού δώσαμε όλη την πατρίδα μας στους Αμερικάνους για να την κάνουν μία απέραντη στρατιωτική βάση (και να μπούμε στον στόχο όλων των εχθρών των Αμερικάνων, και φυσικά και της Ρωσίας), οι Αμερικάνοι είπαν να μας ευχαριστήσουν φέρνοντας μας Λατίνους "τουρίστες"! 

Σύμφωνα λοιπόν με το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CBS η κυβέρνηση Μπάιντεν, σκέφτεται να μας πασάρει όσους Λατινοαμερικάνους μετανάστες (από Κολομβία,  Κόστα Ρίκα,  Ισημερινό, Γουατεμάλα, κ.α.) δεν θέλει μέσω διακρατικών συμφωνιών που έχει με διάφορες χώρες και τώρα μέσα σε αυτές θα είμαστε και εμείς και η Ιταλία. Τι τιμή! Ποιος ξέρει μπορεί μέσα σε αυτούς τους Λατίνους να μας κάτσει κάνας Μαραντόνα!

Από την άλλη το να είσαι Λατίνος και να θέλεις να περάσεις τα σύνορα να πας στις ΗΠΑ και ξαφνικά να βρίσκεσαι στην... Ελλάδα, είναι κάτι που δεν θα το φαντάζονταν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά πάλι υπάρχει μεγαλύτερη χαζομάρα από το να κάνει μία χώρα τόσα έξοδα να φέρει από την Λατινική Αμερική στην Ευρώπη και στην Ελλάδα μετανάστες; Ποιο φθηνά θα τους έβγαινε να τους έπαιρναν στις ΗΠΑ και να τους συντηρούσαν εκεί! Αυτές οι χαζομάρες (το λες και ασυναγώνιστη βλακεία), ενισχύουν τα επιχειρήματα των πολιτών ότι δεν μας κυβερνάνε και οι εξυπνότεροι πολιτικοί στον κόσμο...

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε όλη αυτή την βλακεία, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λέει ο σοφός λαός. Από την άλλη ο αρμόδιος υπουργός μετανάστευσης κ.Δημήτρης Καιρίδης το διαψεύδει κατηγορηματικά: «Το ρεπορτάζ του CBS είναι αναληθές. Δεν υπάρχει ούτε συμφωνία, ούτε αίτημα από τις ΗΠΑ για την επανεγκατάσταση νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα.»

Τώρα εμείς πρέπει να ησυχάσουμε ή να τρομάξουμε; Ο χρόνος θα δείξει.

Για τους άπιστους Θωμάδες, το ρεπορτάζ του CBS εδώ: cbsnews.com

* Image by raphink from Pixabay