Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ο πολιτικός χάρτης της Πιερίας

Πρώτο κόμμα η... παραλία και με διαφορά!









Κοντά στο 60% οι συμπολίτες μας που ψήφισαν θάλασσα. Πάντως δεν βρέθηκε κάποιος να τους πει ότι μπορούσαν και να ψηφίσουν και να κάνουν μετά μπάνιο. 10 λεπτά απέχει η παραλία από τα εκλογικά κέντρα!

Όσο για τα αποτελέσματα: 

Στραπάτσο της ΝΔ (όπως αναμενόταν) που χάνει περίπου 13% και μετά βίας παίρνει 25-26%.
Το ΠΑΣΟΚ (χωρίς να κάνει τίποτα) διπλασίασε τα ποσοστά του από το 8% στο 16%.
Και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ διπλασίασε τα ποσοστά της από 7% στο 14%. Αρκετός κόσμος πίστεψε αυτά που λέει ο Βελόπουλος. Τώρα πρέπει να αποδειχτεί ότι αυτά που υποστηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, πρώτον είναι εφικτά να γίνουν και δεύτερον αν όντως θέλουν να τα κάνουν.
Στο 10% η ΝΙΚΗ του Νατσιού, εισπράττει την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της ΝΔ, ιδίως αυτών που είναι κατά της "προοδευτικής" στροφής του άλλοτε συντηρητικού κόμματος.
Στραπάτσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ που χάνει περίπου 8 μονάδες (10%) και επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι σε λίγο καιρό θα τον ψάχνουμε με τα κιάλια. Όσο για αυτούς που αποχώρησαν (Νέα Αριστερά), επιβεβαιώνεται και εδώ ο κανόνας ότι όποιος φεύγει από το... μαντρί, χάνεται! Με το ζόρι στο 1%.
Το ΚΚΕ σημειώνει μία μικρή άνοδο στο 6%. Από εκεί και πέρα κάποιοι συμπολίτες μας ψήφισαν, Λατινοπούλου, Λοβέρδο και Κόκκαλη! Ενώ βρέθηκαν και κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας που ψήφισαν ΛΑΟΣ, Ένωση Κεντρώων και τον Αρτέμη Σώρρα.