Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Τι πιστεύουν οι Έλληνες που ψήφισαν και αυτοί που πήγαν για... μπάνιο











Οι δεύτεροι, μάλλον έχουν πιστέψει ότι τις ημέρες των εκλογών οι θάλασσες είναι.... καθαρότερες! Κάποιοι μάλιστα, σήμερα έκαναν το πρώτο μπάνιο τους!

Το 60% περίπου των Ελλήνων και των Ελληνίδων πιστεύει ότι δεν έχει καμία αξία η ψήφος τους. 

Δηλαδή πιστεύουν ότι περίπου 3.500.000 ψήφοι δεν μπορούν να διαμορφώσουν εκλογικό αποτέλεσμα. Τι να πεις, αυτή είναι η "λογική" τους. Επίσης πιστεύουν ότι δεν μπορούν οι ίδιοι να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, αλλά ικανότεροι από αυτούς είναι άλλοι συμπολίτες τους, δηλαδή αυτό το 40% που πήγε να ψηφίσει. Τουλάχιστον οι άνθρωποι έχουν αυτογνωσία.

Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν "μικρά" κόμματα.

Προτιμούν την γκλαμουριά, τα τηλεοπτικά σποτ, τους χλιδάτους υποψήφιους, τις τηλεπερσόνες και ότι τους προβάλλει καθημερινά το σύστημα. Δεν νοιάζονται για θέσεις, για προγράμματα και προτάσεις. Δεν ακούν αναλύσεις, δεν θέλουν να προβληματιστούν, δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται δίπλα τους και γενικά δεν σκάνε με τα προβλήματα των άλλων. Ότι τους πει το χαζοκούτι!

Το 60% περίπου των Ελλήνων και των Ελληνίδων από αυτούς που ψήφισαν, πιστεύουν ότι οι "ένοχοι" είναι αθώοι!

Δεν εξηγείται αλλιώς. Τόσα χρόνια ο ασθενής (η Ελλάδα) αργοπεθαίνει, αλλά αυτοί επιμένουν στο ίδιο δοκιμασμένο και αποτυχημένο "φάρμακο" των πολιτικών κομμάτων που μας έχουν φέρει στον γκρεμό και στην απελπισία. Τίποτα δεν πάει καλά στην πατρίδα μας, αλλά αυτοί δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν κάτι το διαφορετικό. Συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι πολιτικοί και τα σόγια τους που ευθύνονται για την κατάντια μας και έχουν αποδειχθεί στην πράξη και εκ του αποτελέσματος ότι είναι ανίκανοι, κάποια στιγμή δια μαγείας θα γίνουν... ικανοί!

Οι φτωχοί δεν ψηφίζουν!

Ή η Ελλάδα είναι μία χώρα πλουσίων ή οι φτωχοί δεν ψηφίζουν! Όταν έχεις τέτοια ακρίβεια, ανεργία και φορολογία και ξαναψηφίζεις τα κόμματα που ευθύνονται, ή δεν σε αγγίζουν όλα αυτά ή δεν πήγες να ψηφίσεις. Γιατί μας φαίνεται εξωφρενικό όταν όλα τα προϊόντα έχουν πάει τις τιμές τους στον Θεό και δεν μπορεί κάποιος να πάρει γάλα, τυρί και λίγο λαδάκι για την οικογένεια του, να πάει να ψηφίσει ξανά την κυβέρνηση.

-------------------

Αναλύσεις μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερες, αλλά δεν έχει κανένα νόημα. Όπως επίσης δεν υπάρχει νόημα να βρούμε τον νικητή και τον ηττημένο των σημερινών ευρωεκλογών. Αν και κατά την άποψη μας, ο ελληνικός λαός έχει καπαρώσει και με διαφορά την θέση του ηττημένου. Από αύριο θα ψάχνει πάλι τρόπο να βρει χρήματα να πληρώσει την εφορία, τους λογαριασμούς του. Να βρει τρόπο πώς θα γεμίσει με καύσιμα το αυτοκίνητο του και γενικά να βρει τρόπο πώς θα επιβιώσει.

Να πούμε ας πρόσεχε; Ας πρόσεχε λοιπόν...