Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Στο μισό μέτρο!











Η κυβέρνηση θέλει να βλέπει τα πάντα! Με τον μανδύα της εξέλιξης της τεχνολογίας και κάποιων θετικών στοιχείων που θα προκύψουν, η κυβέρνηση αποκτά 7 μικροδορυφόρους που θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα πάντα, με ακρίβεια μισού μέτρου. Θα βλέπουν μέσα από τα σύννεφα, την νύχτα, θα βλέπουν σπίτια, αυτοκίνητα, σχεδόν τα πάντα, άρα αντίο ιδιωτικότητα. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τον ερχομό το "προσωπικού αριθμού" σε συνδυασμό και με την υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος, οδηγούμαστε σε μία δυστοπική κοινωνία όπου οι κυβερνήσεις και όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτές τις "νέες" τεχνολογίες θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο τα πάντα για εμάς. Πού πήγαμε, πόσο κάτσαμε, τι φάγαμε, τι αγοράσαμε, κ.α.

Η κοινωνία σαν τον βάτραχο μες την κατσαρόλα, δεν αντιδράει, είτε γιατί δεν μπορεί, είτε γιατί δεν μπαίνει καν στην λογική να σκεφτεί τι είναι όλα αυτά που συμβαίνουν δίπλα της. Απασχολημένοι οι πολίτες στο να βρουν τρόπο να πληρώσουν τους άδικους και αυταρχικούς φόρους που τους βάζει η κυβέρνηση, και στην απόγνωση τους να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια, δεν έχουν ούτε τον χρόνο, ούτε την ψυχική διάθεση να ασχοληθούν με όλα αυτά και κυρίως να καταλάβουν ότι οδηγούνται σε μία αιώνια σκλαβιά. Όλο αυτό το σκοτεινό μέλλον που είναι ήδη εδώ, δυστυχώς για τους πολίτες, το επικροτούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού δεν υπάρχει καμία αντίδραση, καμία διαμαρτυρία. Εκτός από κάποια εξωκοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα και κάποιες (ελάχιστες) συλλογικότητες και μικρές ομάδες πολιτών, όλοι κρατούν το στόμα τους κλειστό, με αποτέλεσμα οι πολίτες να είναι απελπιστικά μόνοι τους, απέναντι σε αυτό τερατώδες σκηνικό που στήνεται γύρω τους. Για όσους θα προσπαθήσουν να επικαλεστούν την αρωγή των θεσμών (δικαιοσύνη, "ανεξάρτητες" αρχές, κ.α.), θα βρουν κατά πάσα πιθανότητα κλειστές πόρτες. Το έχει αποδείξει περίτρανα το παρελθόν, με τον κορωνοϊό, τα πρόστιμα, τις απολύσεις, τα μνημόνια παλαιότερα, και πολλά άλλα.

Αυτό που πρέπει οι άνθρωποι να αντιληφθούν (όσο μένει χρόνος), είναι ότι η γνώση είναι δύναμη. Να ψάχνονται, να ερευνούν και να συζητούν μεταξύ τους. Το σύστημα αυτό που φοβάται περισσότερο, είναι οι "κοινωνίες των ανθρώπων". Ανθρώπους που σκέφτονται, που συζητούν, που νοιάζονται ο ένας για τον άλλο και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα τους. Ας τους τρομάξουμε λοιπόν και ας αρχίσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλο ως άνθρωπο, ως φίλο, ως αδερφό. Από την οικογένεια μας, από την γειτονιά μας, ας κάνουμε την αρχή. Κανένας "ηγέτης" δεν θα μας σώσει, αν δεν το θέλουμε πρώτα εμείς.

* Τα "όμορφα" για τους μικροδορυφόρους, από την ενημέρωση του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης, εδώ: mindigital.gr

* Φωτογραφία από dlsd cgl από το Pixabay