Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Μην κατηγορείτε τους ανίκανους!

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, οι φωτιές καταστρέφουν και ισοπεδώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Η μία τραγωδία διαδέχεται την άλλη στην πατρίδα μας. Ενώ δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει (και δεν πρόκειται ποτέ να την ξεπεράσουμε όσο υπάρχουν νεκροί που ζητάνε δικαίωση) την τραγωδία των Τεμπών, οι συνεχόμενες πυρκαγιές από το ένα έως το άλλο άκρο της Ελλάδας, "φωνάζουν" για την ανικανότητα αυτών που μας κυβερνούν και διαχειρίζονται τις ζωές μας και τον φυσικό πλούτο των δασών μας.

Έλα όμως που οι ανίκανοι δεν φταίνε! Είναι ανίκανοι, δεν μπορεί να αλλάξουν αυτό που είναι. Τόσο μπορούν, τόσο κάνουν. Αυτή είναι η φύση τους.

Εσύ που βλέπεις μια κυβέρνηση, που στα χρόνια της έχουν καεί τα περισσότερα στρέμματα δάσους από όλες τις άλλες μαζί τις κυβερνήσεις και την ψηφίζεις ξανά και ξανά, είσαι ο πραγματικός υπαίτιος της τραγωδίας που ζει η Ελλάδα. Αν αυτοί είναι ανίκανοι, εσύ που στηρίζεις μια κυβέρνηση ανίκανων, άραγε τι είσαι;

Ναι, εσύ ρε φίλε που ψηφίζεις ΝΔ, που ψηφίζεις υποψήφιους βουλευτές, Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους της ΝΔ. Εσύ που δίνεις συγχαρητήρια σε στελέχη της ΝΔ που γίνονται πρόεδροι, επίτροποι, γενικοί γραμματείς, διευθυντές σε οργανισμούς, υπουργεία, γενικές γραμματείες, κ.α.

Και εσύ ο τύπος που την ημέρα των εκλογών πας για μπανάκι ή για καφέ και δεν πας να ψηφίσεις, με την αποχή σου είσαι ίδιος με τον προηγούμενο φίλο!

Εσείς είστε οι υπεύθυνοι!

Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, λουζόμαστε την ανικανότητα όλων σας! Και μαζί με εμάς και η έρμη η πατρίδα μας.