Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Τέλος το γήπεδο για αρκετό κόσμο.

Με το πρόσχημα της καταπολέμησης της οπαδικής βίας, η κυβέρνηση επιβάλλει το ηλεκτρονικό εισιτήριο για την είσοδο μας στα γήπεδα. Όπου ηλεκτρονικό εισιτήριο = ηλεκτρονικό φακέλωμα + απίστευτη ταλαιπωρία. Δηλαδή μία δυστοπική πραγματικότητα (μέθοδοι ολοκληρωτικού ελέγχου και τρομοκρατίας της κοινωνίας που επιβάλλεται μέσω απάνθρωπων πρακτικών παρακολούθησης και επιβολής).

Συνέπεια λοιπών των παραπάνω πρακτικών που βαπτίζονται ως "εξέλιξη" θα είναι για τους μεν που θα επιλέξουν να βγάλουν ηλεκτρονικά εισιτήρια το φακέλωμα τους, για τους δε που δεν θα επιλέξουν να φακελωθούν, η απομόνωση τους από κοινωνικές εκδηλώσεις (γιατί το ηλεκτρονικό εισιτήριο κάποια στιγμή θα επιβληθεί παντού) και η περιθωριοποίηση τους.

Υπάρχουν και άλλα...

Είναι γεγονός ότι η νεολαία, παίζει στα δάχτυλα τις ηλεκτρονικές εφαρμογές (αφού στα σχολεία πλέον δεν διδάσκεται η γνώση). Αλλά για να πάει κάποιος πιτσιρικάς στο γήπεδο είτε θα πρέπει να έχει ΑΦΜ (να έχει φακελωθεί δηλαδή από νωρίς) είτε να βάλει κάποιον ενήλικα να του βγάλει ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Για κάποιον ενήλικα που θέλει να βγάλει ηλεκτρονικό εισιτήριο τα πράγματα είναι "απλά"

Η διαδικασία:

Πρέπει να έχεις κινητό (νέας τεχνολογίας). Να έχεις την εφαρμογή Gov.gr Wallet. Πρώτα όμως θα πρέπει να γραφτείς στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, όπου θα πρέπει να: "Δηλώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου μέσω της επιλογής «Δήλωση-Επιβεβαίωση Αριθμού Κινητού Τηλεφώνου» και θα λάβετε κωδικό μιας χρήσης με SMS για την επαλήθευση κατοχής του. Επιβεβαιώστε την κατοχή του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ή παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να επισκεφθείτε ένα Κ.Ε.Π. Εναλλακτικά, αν είστε κάτοικος εξωτερικού, μπορείτε να επισκεφθείτε την οικεία προξενική αρχή.
Συμπληρώστε τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας σας. Θα λάβετε: κωδικό μιας χρήσης με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό σας για την επιβεβαίωση δήλωσης των στοιχείων σας. Σύνδεσμο επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για την επιβεβαίωση του email σας και θα χρειαστείτε: τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email). Αφού κάνετε αγορά εισιτηρίου μέσω ενός πάροχου διάθεσης εισιτηρίων, ανοίγετε την εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιλέγετε στο κεντρικό μενού «Εισιτήρια», στη συνέχεια πατάτε πάνω δεξιά προσθήκη (+) για εισαγωγή νέου εισιτηρίου και εισάγετε τον μοναδικό κωδικό εισιτηρίου που σας έχει σταλεί από τον πάροχο. Κατόπιν, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε με τα αποθηκευμένα βιομετρικά στοιχεία ή το pin που έχετε στην εφαρμογή του Gov.gr Wallet, ώστε να εμφανιστεί το QR Code ή το Barcode, με το οποίο θα εισέλθετε στο γήπεδο. Στο Ε.Μ.Επ., μπορείτε να καταχωρίσετε τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας που σας αφορούν: α) Αριθμό κινητού τηλεφώνου, β) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), γ) Αριθμό σταθερού τηλεφώνου, δ) Πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής, ε) Πλήρη διεύθυνση επικοινωνίας (αν διαφέρει από τη διεύθυνση διαμονής).

Δηλαδή "λίγα" και "απλά" πράγματα!

Σε πρόσφατο φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, η εφαρμογή έκλεισε 2 ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Όποιος πρόλαβε έβγαλε εισιτήριο! Όποιος δεν το έχει με την τεχνολογία, δεν έχει χρήματα για νέα κινητά, είναι επίσης εκτός γηπέδων! Σε μία χώρα όπου μετά βίας τα βγάζουμε πέρα θα πρέπει να αγοράζουμε smarthpone εκατοντάδων ευρώ για να μπαίνουμε στα γήπεδα! Αν κολλήσει το κινητό σου την πάτησες! Αν δεν έχεις ίντερνετ-δεδομένα την πάτησες πάλι! Αν μείνεις από μπαταρία την πάτησες! Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τις νέες τεχνολογίες μπορεί να πέσεις θύμα κακόβουλων χρηστών!

Δεν είμαστε κατά της νέας τεχνολογίας και της εφαρμογής της στην καθημερινότητα μας. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή στον πολίτη τι θα κάνει. Όποιος θέλει να βγάλει ηλεκτρονικό εισιτήριο ας βγάλει, αλλά όποιος πάλι θέλει να πάει στο γκισέ και να βγάλει πραγματικό εισιτήριο θα πρέπει να του επιτρέπεται!

Οι εποχές που πίναμε καφεδάκι έξω και λέγαμε: «Ρε φίλε βαριέμαι τι κάνουμε να περάσει η ώρα;» και μας απαντούσε ο κολλητός μας: «Αδερφέ, παίζει η ομαδάρα μας αγώνα. Πάμε;» Τελειώσαν...

Όπως επίσης την λεγόμενη "οπαδική βία" δεν την καταπολεμάς με εφαρμογές στο κινητό! Όπου υπάρχει φτώχεια, υπάρχει απόγνωση, αίσθημα αδικίας και απομόνωσης. Όλα αυτά φέρνουν την βία! Δώστε δουλειές στον κόσμο, εξαλείψτε την αδικία, καταπολεμήστε την ακρίβεια, αυξήστε μισθούς και συντάξεις. Δώστε πραγματική μόρφωση και παιδεία στα παιδιά μας. Φτιάξετε μία ευτυχισμένη κοινωνία και αφήστε κατά μέρος τις εφαρμογές και τις πιστοποιήσεις!

* Φωτογραφία από rrs270765new από το Pixabay