Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Τρύπιο το "καλάθι" του.

Με έκτακτα επιδόματα τα οποία η ακρίβεια θα εξανεμίσει άμεσα, προσπάθησε χθες στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για εμάς.

Όσο για τις αυξήσεις που προανήγγειλε, είναι για γέλια, την στιγμή που η ΔΕΗ, οι φόροι και η ακρίβεια προκαλούν τρόμο στις ζωές των ανθρώπων.

Δεν έκανε καμία αναφορά στην παράδοση του Αιγαίου στην Τουρκία, στον χλευασμό των σκοπιανών απέναντι μας, στην επέλαση των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας, στις φωτιές και τις καταστροφές που έγιναν και γίνονται κατά την διάρκεια που αυτός κυβερνά. Δεν είπε τίποτα για τους εποχικούς πυροσβέστες που δίνουν τα πάντα για να μας προστατεύσουν. Δεν είπε τίποτα για την χωματερή από ανεμογεννήτριες που μετατρέπεται η Ελλάδα. Δεν είπε τίποτα για τα εκατομμύρια χρέη που έχει το κόμμα του. Δεν είπε τίποτα για τις πρόσφατες αυξήσεις μέχρι και 300% σε βασικά φάρμακα. Δεν είπε τίποτα για πολλά πράγματα...

Στα "μέτρα" που ανακοίνωσε, ενδιαφέρον έχει η αύξηση... 8 ευρώ τον μήνα στους στρατιωτικούς, η κατάργηση κάποιων φόρων από το 2026-27 και βάλε, όταν οι περισσότεροι επαγγελματίες θα έχουν βάλει λουκέτο, η αύξηση του τέλους "ανθεκτικότητας", και η υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων και οχημάτων από το 2025.

Όλα αυτά τα είπε ο Πρωθυπουργός, κάτω από την ασφάλεια χιλιάδων αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει μία "ομπρέλα" για να μην τον αγγίζουν οι αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες των "ευτυχισμένων" από την κυβέρνηση του πολιτών.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ζουν ένα συνεχόμενο δράμα. Υπάρχουν αμέτρητες προσωπικές ιστορίες ανθρώπων και οικογενειών που υποφέρουν να τα βγάλουν πέρα και τα οικονομικά τους εξανεμίζονται τις πρώτες ημέρες του μήνα, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τακτικές και έκτακτες ανάγκες και επιβιώνουν ζώντας σε ένα περιβάλλον διαρκούς άγχους, αγωνίας και τρόμου.

Κανένας Πρωθυπουργός δεν μπορεί υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες που ζουν οι πολίτες, να υπερηφανεύεται για το "έργο" της κυβέρνησης του...