Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Όλους τους θέλει, εκτός από εμάς!

"Ελάτε να εργαστείτε στην Ελλάδα! Μπορείτε να έρθετε και να μείνετε! Νόμιμα και με ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να διασχίζετε το Αιγαίο!"

Αυτά είπε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο CNN. 

Τι μήνυμα στέλνουν τα παραπάνω λόγια του Πρωθυπουργού σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο από την Αίγυπτο, αλλά και από το Αφγανιστάν, την Συρία, την Αφρική κ.α.;

Ή τι μήνυμα στέλνει ο Πρωθυπουργός στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν παράνομους μετανάστες και θέλουν να τους ξεφορτωθούν π.χ. όπως η Γερμανία; "Στείλτε μας τους παράνομους μετανάστες σας και θα τους εγκαταστήσουμε εδώ στην Ελλάδα, θα τους δώσουμε νόμιμα χαρτιά και εργασία;"

Προφανώς ένα πολύ λάθος μήνυμα...

➤ Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός: «Η Ελλάδα, παραδείγματος χάρη, ήταν η μόνη χώρα που δέχτηκε εκατοντάδες γυναίκες από το Αφγανιστάν όταν η χώρα τους βρισκόταν ουσιαστικά στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αφότου οι ΗΠΑ την εγκατέλειψαν απότομα. Έχουμε επίσης ευαισθησίες όσον αφορά στο ανθρωπιστικό σκέλος. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα σε χώρες όπως η Αίγυπτος, για παράδειγμα, ότι μπορούμε να υποδεχτούμε εργαζόμενους στην Ελλάδα. Μπορούν να έρθουν και να μείνουν. Μπορούν να έρθουν νόμιμα, με ασφάλεια και δεν χρειάζεται να ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι, διασχίζοντας το Αιγαίο, προκειμένου να φτάσουν στην Ελλάδα.»

➤ Και ολόκληρη η συνέντευξη του εδώ: www.primeminister.gr