Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Μπλα, μπλα, μπλα...

Μαζεύτηκαν προχθές στην Νέα Υόρκη, όλα τα κράτη του πλανήτη μας για να μας παρουσιάσει ο ΟΗΕ μία... έκθεση ιδεών για το πως φαντάζεται τον κόσμο και πως θα καταφέρει να πετύχει τους σκοπούς του.

66 σελίδες έκθεση, που αν ο ΟΗΕ έγγραφε πανελλαδικές εξετάσεις θα είχε κοπεί με το καλημέρα.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτή την έκθεση που ονομάζεται "Το Σύμφωνο για το Μέλλον" (Pact for the Future), είναι υποκριτικά και εφιαλτικά ταυτοχρόνως.

Υποκριτικά, γιατί την στιγμή που η ανθρωπότητα βιώνει μία άνευ προηγουμένου γενοκτονία στην Παλαιστίνη από τους ισραηλινούς, τον πόλεμο Ουκρανίας - Ρωσίας, πολέμους στην Αφρική και στην Ασία, το να μιλάει ο ΟΗΕ για "Διεθνής Ειρήνη και ασφάλεια" και ότι θα προστατέψει τους αμάχους σε ένοπλες συγκρούσεις, είναι γελοίο και προσβλητικό για την νοημοσύνη μας. Π.χ. όπως προστάτευσε ο ΟΗΕ του αμάχους στην Κύπρο και όπως τιμώρησε (εδώ γελάμε) την Τουρκία για την συνεχιζόμενη κατοχή του 40% της Κύπρου.

Υποκριτικά, γιατί ο ΟΗΕ μας λέει ότι θα τερματίσει την πείνα και τη φτώχεια (όταν ο κόσμος πεινάει), θα επιδιώξει ένα μέλλον απαλλαγμένο από την τρομοκρατία (όταν γινόμαστε όλο και συχνότερα μάρτυρες τρομοκρατικών ενεργειών), ότι θα προωθήσει ένα κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα (απλά θα πει σε Ρωσία, ΗΠΑ κ.α πετάξτε τα πυρηνικά σας στα σκουπίδια),

Εφιαλτικά, γιατί ο ΟΗΕ... νοιάζεται για την κλιματική κρίση, κάτι που σημαίνει για τους ανθρώπους, περισσότεροι φόροι και περιορισμοί.

Εφιαλτικά, γιατί, ο ΟΗΕ θέλει να ενισχύσει μια παγκόσμια διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δηλαδή να αποφασίζουν οι μηχανές για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Και η αγαπημένη φράση του ΟΗΕ και δυστυχώς αρκετών κρατών (θα έλλειπε η Ελλάδα;) είναι το "μία παγκόσμια κυβέρνηση". Κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, ένα παγκόσμιος ηγέτης που θα αποφασίζει για τα πάντα, πολέμους, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, περιορισμούς στις μετακινήσεις, φόροι, κ.α. Στον ΟΗΕ πιστεύουν ότι με μία παγκόσμια σκλαβιά, ο άνθρωπος θα είναι ευτυχισμένος γιατί δεν θα σκέφτεται, δεν θα καταλαβαίνει, απλά θα υπακούει.

Αν θέλετε να χαραμίσετε τον χρόνο σας, μπορείτε να διαβάσετε το "Το Σύμφωνο για το Μέλλον" (Pact for the Future) στην σελίδα του ΟΗΕ: www.un.org/en/summit-of-the-future

* Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay