Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Η ωραιότερη στιγμή της παρέλασης.

Όταν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κατερίνης κατά την διάρκεια της παρέλασης σήμερα για την 112η επέτειο απελευθέρωσης από τους τούρκους, τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή". Η αντίδραση του κόσμου ήταν να ξεσπάει σε έντονα χειροκροτήματα, να συγχαίρει τους μαθητές με επιφωνήματα και αρκετούς που είδαμε να συγκινούνται.

Αυτό είναι το μεγαλείο της παρέλασης! Μπορεί να ενώσει τον κόσμο, να συγκινήσει, να επηρεάσει και να ανυψώσει την ψυχολογία του.

Στα χρόνια που ζούμε και με όσα πρόσφατα έχουν γίνει, από την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους σκοπιανούς, τα μνημόνια, την "κορονο-υστερία", την πολιτική απαξίωση, την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών, ο κόσμος θέλει κάτι για να ξεχάσει τα προβλήματα του έστω και για λίγο. Κάτι που θα του τονώσει την ψυχολογία και θα του ανεβάσει την διάθεση.

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κατερίνης σήμερα και παλαιότερα άλλοι μαθητές άλλων σχολείων το έκαναν αυτό. "Μίλησαν" στον κόσμο και έγιναν ένα μαζί τους. 

Αυτό θα μπορούσε ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό να το κάνει αν το επέτρεπαν οι "αρχές" μας, ο στρατός παρελαύνοντας. Δυστυχώς δεν έγινε για πολλοστή φορά (από την εποχή των μνημονίων και μετά).

Σήμερα μαζί με την Κατερίνη γιόρταζε την απελευθέρωση της και η γειτονική μας Βέροια. Εκεί ο στρατός παρέλασε! Εδώ γιατί όχι; Από την στιγμή μάλιστα που δίπλα μας είναι το Λιτόχωρο.

Έχει γίνει αίτημα από τις αρμόδιες αρχές (Αντιπεριφέρεια και Δήμος) στο να παρελάσει ο στρατός στην Κατερίνη; Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντούσαν οι αρμόδιοι. Να μάθουμε ποιος ευθύνεται που δεν βλέπουμε να παρελαύνει στρατιωτικό τμήμα στην Κατερίνη.

Χρόνια πολλά Κατερίνη!