Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Σας ευχαριστούμε...

Σπάνια κάποιος αναφέρεται και ευχαριστεί τους στρατιώτες που βρίσκονται μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και έχουν τον ρόλο του "δείκτη". Δηλαδή αυτών που κοιτάνε όσοι παρελαύνουν για να γυρίσουν το κεφάλι τους στους επισήμους.

Βέβαια στα χρόνια που ζούμε ο "θεσμός" των επισήμων και η απότιση τιμής προς αυτούς έστω συμβολικά, έχει ξεθωριάσει κάπως και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που σπάνια γυρίζουν το κεφάλι τους προς αυτούς. Υπεύθυνοι για αυτό είναι φυσικά οι επίσημοι και κυρίως οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και της κυβέρνησης που με τις πολιτικές τους τα τελευταία χρόνια και ιδίως από τα μνημόνια και μετά έχουν "πέσει" στα μάτια των νέων που βλέπουν τις ζωές τους να μην έχουν μέλλον και τις οικογένειες τους να βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Γιατί λοιπόν να γυρίσουν το κεφάλι τους στους "επισήμους"; Από την μία να καταστρέφουν τις ζωές τους και από την άλλη να τους λένε και ευχαριστώ;

Άξιοι συγχαρητηρίων όμως είναι αυτοί οι στρατιώτες που για ώρες κάθονται ακίνητοι κάτω από τον ήλιο, με κρύο ή ζέστη για να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στην διεξαγωγή της παρέλασης.

Αυτοί οι στρατιώτες λέγονται "δείκτες". Τι κάνουν;

Στον 1ο δείκτη γίνεται η άρση του χεριού από τον διμοιρίτη.
Στον 2ο δείκτη γίνεται η στροφή της κεφαλής.
Και στον 3ο δείκτη η ευθυγράμμιση της κεφαλής.