Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Πάθος και συγκίνηση στα εγκαίνια της έκθεσης για την Κύπρο στην Αστική Σχολή Κατερίνης. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μία Αστική Σχολή της οποίας το κτίριο αποδείχτηκε πολύ μικρό για να χωρέσει όσους και όσες ήθελαν το βράδυ της Τρίτης 15 Οκτωβρίου 2024...

να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό κατοχής από το 1974 έως και σήμερα, που διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης και ο Σύλλογος Κυπρίων Πιερίας από τις 14 έως τις 22 Οκτωβρίου 2024.

Εκατοντάδες οι επισκέπτες, πάρα πολλοί αυτοί που ήταν εκτός κτιρίου αφού εντός του επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Συγκίνησαν με την παρουσία τους οι συγγενείς των ηρώων της Κύπρου, του Αντιστράτηγου Γεώργιου Κατσάνη, και των δικών μας Τσιγκαρόπουλου και Ζάρα.

Συγκινητικές και οι ομιλίες των διοργανωτών, του Προξένου της Κύπρου κ. Κωνσταντίνου Πολυκάρπου, του αναπληρωτή Προέδρου της ΟΚΟΕ  κ. Κώστα Σταματάρη (Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας), της Πρόεδρου του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης κ. Πολυτίμης Σταματοπούλου, και της Προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Πιερίας κ. Αιμιλίας Ζαχαριάδου.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, οι αρχές της πόλης και όπως είπαμε εκατοντάδες κόσμος, ενώ εντύπωση έκανε η παρουσία πολλών νέων παιδιών.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική φωτογραφική έκθεση που αξίζει να την επισκεφτούν οι συμπολίτες μας και αναφέρεται στην καταστροφή εκκλησιών, μοναστηριών, αρχαίων, μνημείων, πολιτιστικών θησαυρών της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό κατοχής και τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες των τούρκων σε αυτά.


Η σύζυγος του Ήρωα της Κύπρου, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κατσάνη στην Κατερίνη.