Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Κινητοποίηση εκπ/κών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας εκπ/σης στις 27/3/15 στο υπουργείο Παιδείας!




 Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κικινής Θανάσης με τον πρόεδρο των εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ν.Πιερίας Λάμπρου Βασίλη , μαζί με τους εκπροσώπους Β.Ελλάδος των ειδικοτήτων της Α/θμιας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, λίγο πριν την συνάντηση τους με τον υπουργό κ.Κουράκη την περασμένη Παρασκευή το πρωί με θέμα την κατάργηση του μνημονιακού νόμου των μετατάξεων...
















Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας

Προς:
          Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας

ΘΕΜΑ: Υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών της Δ.Ε. σε θέσεις της Π.Ε.

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Η ψήφιση του νόμου των «υποχρεωτικών» μετατάξεων (4172/2013), καταπατώντας ασύστολα τα προϋπάρχοντα Προεδρικά Διατάγματα περί μεταθέσεων (50/96 & 100/97) και τους Νόμους περί μετατάξεων (1566/85 & 3260/2004), συνεχίζει ταυτόχρονα και την κατάπτυστη αδικία που έχουν υποστεί την τελευταία διετία οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16 Μουσικής), οι οποίοι είτε αιτούνται μετάθεση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, είτε βρίσκονται στη διάθεση του οικείου τους ΠΥΣΠΕ δίχως οργανική θέση, είτε αιτούνται βελτίωση της οργανικής τους θέσης εντός ΠΥΣΠΕ.
Φαίνεται όμως ότι η σημερινή ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κωφεύει και αδιαφορεί μπροστά στις δεκάδες καταγγελίες, διαμαρτυρίες και τοποθετήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΔΟΕ, ΟΚΠΕ, ΟΛΜΕ, Υπηρεσιακά Συμβούλια, Αιρετοί, Σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανελλήνιοι Σύνδεσμοι & Ενώσεις διαφόρων ειδικοτήτων, Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας διαφόρων νομών, κλπ) και δείχνει να αποποιείται των ευθυνών της μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε και συνεχίζει να υφίσταται.
Η επιτροπή που προτάθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου κατά τη συνάντησή της με τη ΔΟΕ (3/3/2015) με αντιπροσωπείες της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και Υπουργείου, με σκοπό εντός δύο εβδομάδων να βγει κάποιο σχετικό πόρισμα, φαίνεται ότι έχει πέσει στο κενό. Επιπρόσθετα, η επίσκεψη αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα (16/3/2015), πέραν του φιλικού κλίματος, απέδειξε ότι η ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει λάβει σοβαρά την επίλυση του επίμαχου θέματος.
Κατόπιν τούτων οι άτυπες ομάδες εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας από όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, αποφάσισαν ομόφωνα τη μαζική κάθοδό τους προς το Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 27/3/2015, με σκοπό τη συνάντησή με την ηγεσία του Υπουργείου και την απαίτηση να δοθεί μία άμεση και δίκαιη λύση στο θέμα των «υποχρεωτικών» μετατάξεων.
Από την πλευρά μας, οι προτάσεις που ανέκαθεν υπερασπιζόμαστε για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προέκυψαν από την εφαρμογή του θεσμού των «υποχρεωτικών» μετατάξεων, στοιχειοθετούνται ως εξής:
1. Ανάκληση του θεσμικού πλαισίου των «υποχρεωτικών» μετατάξεων και η εκ νέου σύνταξη και υλοποίηση του, υπό το καθεστώς διαφάνειας, ισότητας και δικαιοσύνης.
2. Σύσταση οργανικών θέσεων για τις οχτώ ειδικότητες που εμπλέκονται στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, άμεσα εφαρμόσιμων από την επόμενη σχολική χρονιά 2015-2016.
3. Υλοποίηση υποχρεωτικών μετατάξεων των νεοεισερχόμενων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ΠΕ05 Γαλλικών, ΠΕ07 Γερμανικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ΠΕ19-20 Πληροφορικής και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών).
4. Διεκδίκηση κατά προτεραιότητα των οργανικών θέσεων στις ειδικότητες ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16, από τους εκπαιδευτικούς που προϋπάρχουν και ανήκουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσα από την αξιοκρατική διαδικασία των μεταθέσεων.
5. Διεκδίκηση των εναπομεινάντων οργανικών θέσεων στις ειδικότητες ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16, από τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα από την προϋπάρχουσα διαδικασία των μετατάξεων.

Αξιότιμοι συνάδελφοι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, εκφράζοντας αρχικά τις θερμές ευχαριστίες για την μέχρι σήμερα κατανόηση και συμπαράστασή σας στο επίμαχο θέμα των «υποχρεωτικών» μετατάξεων, οι Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, ζητούμε για ακόμη μία φορά τη στήριξή σας προκειμένου να διευκολυνθούμε και να ενδυναμωθούμε κατά τη μετάβασή μας στην Αθήνα την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015.

Μετά τιμής και εκτίμησης
Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας