Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

«Πρόσβαση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης» (Για όλα τα παιδιά εκτός από ένα..)

Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2015, στην χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και στο πιο συμβολικό μνημείο της που εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ακρόπολη μας, οι έννοια σεβασμός προς τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.

Να όμως που δεν είναι..


Στην εκπαιδευτική εκδρομή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στην Αθήνα στις 21-23 Μαρτίου το πρόγραμμα περιλάμβανε και την επίσκεψη στην Ακρόπολη, όνειρο ζωής για πολλά παιδιά.
Ανάμεσα σε αυτά και η Μαρία, ένα γλυκό κορίτσι με κινητικά προβλήματα.
Φτάνοντας όμως εκεί το σχολείο βρέθηκε προ μιας δυσάρεστης εκπλήξεως.
Το ασανσέρ που είχε τοποθετηθεί για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα και όχι μόνο, δεν λειτουργούσε..

Σε ερωτήσεις του Διευθυντή του σχολείου αλλά και των εκπαιδευτικών η απάντηση που έλαβαν από τους υπαλλήλους ήταν ότι δεν λειτουργεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και ούτε οι ίδιοι θυμούνται από πότε..

Τότε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκαν να ανέβουν επάνω χωρίς την Μαρία την πήραν στα χέρια τους με το καροτσάκι της και την ανέβασαν μέχρι επάνω στην Ακρόπολη ( για όσους έχουν επισκεφτεί την Ακρόπολη, αντιλαμβάνονται την απόσταση που διένυσαν από την είσοδο έως πάνω…)   

Προς τιμή του ο Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κύριος Κωνσταντίνος Μισαηλίδης μόλις επιστρέψανε στην Κατερίνη συνέταξε το παρακάτω έγγραφο με αποδέκτη τον Υπουργό Παιδείας , Πολιτισμού και Θρησκευμάτων κ.Μπαλτά Αριστείδη το οποίο και απέστειλε διαμαρτυρόμενος για το περιστατικό με την μαθήτρια.

Μιλήσαμε με τους γονείς της Μαρίας οι οποίοι μας ζήτησαν να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός και θέλησαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Διευθυντή του Σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για την βοήθεια που προσέφεραν στο παιδί τους ώστε να μπορέσει και αυτό να ανεβεί στην Ακρόπολη όπως όλα τα παιδιά του σχολείου.
Όπως επίσης και για τις ενέργειες του Διευθυντή του σχολείου του κύριου Μισαηλίδη ώστε κανένα άλλο παιδί να μην αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με το δικό τους.



Διαβάστε το έγγραφο:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
----
ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
15ο 12/θέσιο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Κατερίνη, 26 Μαρτίου 2015
Αρ. Πρωτ.: Φ. 23/ 22


 ΠΡΟΣ:
Τον Υπουργό Παιδείας , Πολιτισμού και Θρησκευμάτων κ.Μπαλτά Αριστείδη.





Ταχ. Δ/νση
:
Σβορώνου 15
Ταχ.Κώδικας
:
60100
Πληροφορίες
:
Κ.Μισαηλίδης
Τηλέφωνο
:
2351034145
Fax
:
2351031096
e-mail
:



KOIN:
1.       Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη Νικόλαο.
2.       Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν.Πιερίας κ.Κρίτογλου Αστέριο.
3.       Σχολικό Σύμβουλο 4ης Π.Ε. ν.Πιερίας κ.Δαραή Κωνσταντίνο.
4.       Την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
5.       Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία


ΘΕΜΑ:
«Πρόσβαση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης»



        Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια της διδακτικής επίσκεψης των μαθητών της Στ΄ τάξης του σχολείου μας στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθήκαμε επίσης το Μουσείο της Ακρόπολης καθώς και την Ακρόπολη την Κυριακή 23 Μαρτίου 2015. Στο περίπτερο έκδοσης εισιτηρίων της Ακρόπολης μας ενημέρωσαν ότι ο ανελκυστήρας που χρησιμοποιείται για άτομα με κινητική αναπηρία δεν λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό. Επειδή θα έπρεπε να αποκλείσουμε από την επίσκεψη μία μαθήτρια του σχολείου μας που μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι και μη θέλοντας να την ξεχωρίσουμε από τους υπόλοιπους μαθητές στερώντας της τη χαρά να διδαχθεί πάνω στον Ιερό Βράχο, αποφασίσαμε να την ανεβάσουμε σηκωτή με τα χέρια μας. Το θέαμα που παρουσιάζαμε ήταν διόλου κολακευτικό για τη χώρα μας και σχολιάστηκε ποικιλότροπα από τους εκατοντάδες επισκέπτες.
    Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μεριμνήσετε προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του ανελκυστήρα, ώστε στο μέλλον να μπορούν απρόσκοπτα όλοι οι πολίτες χωρίς διάκριση να επισκέπτονται την Ακρόπολη.
   


                                                                                                                                     Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                                                                                                                                           Μισαηλίδης Κωσνταντίνος