Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να ψηφίσουν την πρόταση νόμου για κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ, ΔΑΝΕΙΑ-ΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.



Ψήφισμα - Κάλεσμα

Με τους αγώνες μας και στη βουλή να καταργήσουμε τα μνημόνια, τα μεσοπρόθε-σμα, τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς νόμους.
Καλούμε σαν ΕΛΜΕ Πιερίας τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να ψηφίσουν την πρόταση νόμου για κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ, ΔΑΝΕΙΑ-ΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
Τα μνημόνια στη βουλή ψηφίστηκαν εκεί μόνο μπορούν να καταργηθούν.
Οι εκπαιδευτικοί βιώσαμε με δραματικό τρόπο και αντιπαλέψαμε τις επιπτώσεις του αντιλαϊκού νομοθετικού πλέγματος στα σχολεία, στη ζωή των μαθητών, στα μορφωτικά τους δικαιώματα, στη ζωή των εκπαιδευτικών και συνολικά τις επιπτώσεις που άλλαξαν την εκπαίδευση.
Πιο συγκεκριμένα:

Τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαρι-στριών, τις καταργήσεις τομέων της Τ.Ε.Ε, τις μειωμένες προσλήψεις έως την κατάρ-γησή τους, τα 30άρια τμήματα, τα χιλιάδες κενά στα σχολεία που συνεχίζονται, τις συγχωνεύσεις σχολείων, τη δυστυχία των μαθητών μας και των οικογενειών τους, την πείνα και τις λιποθυμίες μαθητών, την έλλειψη σε χιλιάδες παιδιά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τις ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία-παιδεία, την πληρωμή εξετάσεων και φαρμά-κων, τα μειωμένα δικαιώματα αναπληρωτών, τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό, τις αλλαγές προς το αντιδραστικότερο του περιεχομένου των βιβλίων, τις περικοπές κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, ακόμα και από την μεταφορά των μαθη-τών κυρίως στην επαρχία αλλά και μέσα στην πόλη. Τέλος την αξιολόγηση για να υπη-ρετηθεί το «σχολείο της αγοράς». Όλα αυτά και πολλά άλλα που τόσο αντιτάχθηκε ο κλάδος ήταν αποτέλεσμα και των μνημονιακών νόμων και βέβαια και της προηγούμε-νης περιόδου για τη δημιουργία του «νέου σχολείου της αγοράς» με τελευταίο αντι-δραστικό παράδειγμα την «Τράπεζα Θεμάτων».
Όλα αυτά δεν είναι μνημονιακές πολιτικές μόνο, όμως επιταχύνθηκαν και θα συνεχί-ζουν να επηρεάζουν πολύ αρνητικά το επόμενο διάστημα μαθητές-εκπαιδευτικούς γο-νείς και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
Γι’ αυτό ζητάμε να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχί-σουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Κατερίνη, 13 Μαρτίου 2015
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας