Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 23 Μαρτίου την ταινία "Ιστορίες για αγρίους".



H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 23 Μαρτίου την ταινία "Ιστορίες για αγρίους". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.



Σκηνοθεσία: Ντάμιαν Σιφρόν
Παίζουν: Ρικάρντο Ντάριν, Ρίτα Κορτέζε, Ερίκα Ρίβας, Όσκαρ Μαρτίνεζ


 Η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, που διεκδίκησε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2014, είναι μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, οι οποίες όμως βρίσκουν κοινό παρανομαστή στο πώς η σημερινή πραγματικότητα, συχνά μας καλεί να απευθυνθούμε σε άγρια ένστικτα για να τα βγάλουμε πέρα.
Αγγίζοντας τις έννοιες της απιστίας, της αδικίας, της ανισότητας και τις ακραίες απαιτήσεις της καθημερινότητας, οι ιστορίες της ταινίας μιλούν για αυτούς τους ανθρώπους που αποφασίζουν να ξεπεράσουν τα πολιτισμένα όρια συμπεριφοράς, να εκραγούν και να αφεθούν στην αδιαμφισβήτητη ευχαρίστηση της απώλειας ελέγχου.
Η ταινία είναι μια από τις 5 υποψήφιες για Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας,  έχει επιπλέον ατού την μουσική του συνθέτη Γκουστάβο Σανταολάγια και την συνυπογραφή στην παραγωγή του Πέδρο Αλμοδόβαρ.