Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΕΞΟΧΙΚΟ

Το κρυμμένο εξοχικό με την ονομσία MP Quinta da Baronesa House είναι σχεδιασμένο από την Arthur Casas Studio. Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο αρχιτέκτονας, η πρόθεση του ήταν να γίνει ένα σπίτι απαρατήρητο από την πλευρά του δρόμου και ως εκ τούτου η τραχιά τοπογραφία της περιοχής ήταν σημαντική. Είναι σύνηθες στο Σαν Πάολο για ορισμένες κοινωνικές τάξεις να έχουν ένα δεύτερο σπίτι για το Σαββατοκύριακο και αυτή είναι μια τέτοια κατοικία.







Οι κάτοχοι αυτής της κατοικίας είναι ένα νεαρό ζευγάρι, που η μόνη απαίτηση που είχαν στον σχεδιασμό του σπιτιού ήταν να ενταχθεί στο σχέδιο και χώρος κατάλληλος για γκολφ. Για την κατασκευή της κατοικίας χρησιμοποιήθηκαν οργανικά υλικά, όπως ξύλο (Cumaru από βιώσιμη διαχείριση) και παλιά τούβλα από κατεδαφίσεις. Χαρακτηρίστηκα του εξοχικού είναι τα πολλά ανοίγματα με θέα το γήπεδο του γκολφ, οι διασυνδεμένοι χώροι, η άνεση και η ευκολία.



http://spitikaidiakosmisi.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF/