Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ρόλο, τη λειτουργία, και τις υπηρεσίες που Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 30 Απριλίου μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης, και συγκεκριμένα οι τάξεις ΑΟ1, ΑΟ2 και ΓΟΥ1, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κα Αγγελική Καρανδρέα, κα  Μαρία Τσανακτσή και κα Χρυσούλα Κατσαμάγκα.


Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η ενημέρωσή τους σχετικά με το ρόλο και τη λειτουργία του Επιμελητηρίου καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους επιχειρηματίες μέλη του. Τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και οι υπάλληλοι κα Μάχη Κολοκάτση και κα Κωνσταντία Καρλέτσα.


Καλωσορίζοντας τους μαθητές, ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά για το Επιμελητήριο, τον πυρήνα της επιχειρηματικότητας, να έρχεται σε επαφή με τη νεολαία, όπου κάποιοι στο μέλλον μπορεί να επιλέξουν το δρόμο της επιχειρηματικότητα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ανέλυσε το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Επιμελητηρίου Πιερίας τονίζοντας ότι είναι «θεσμοθετημένο διοικητικό όργανο του κράτους υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Αρμοδιότητά του είναι αφενός η προστασία και ανάπτυξη του επιχειρείν και αφετέρου είναι σύμβουλος του κράτους σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη διοικητική οργάνωση του Επιμελητηρίου και τις υπηρεσίες που προσφέρει, όπως το ΓΕΜΗ, η Υπηρεσία μίας Στάσης, η χορήγηση πιστοποιητικών, η τήρηση των μητρώων και ειδικών μητρώων. Επιπλέον, τόνισε, ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας προσφέρει μια σειρά από ανταποδοτικές υπηρεσίες στα μέλη του όπως είναι η λειτουργία της Επιμελητηριακής Σχολής, η διοργάνωση ημερίδων, εκθέσεων και επιχειρηματικών αποστολών, η εκπόνηση μελετών, η ενημέρωση των μελών, η παροχή νομικών, φορολογιστικών και επιχειρηματικών συμβουλών, η εκπτωτική κάρτα μέλους, η τράπεζα πληροφοριών για δυσμενή στοιχεία. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρόεδρος στη λειτουργία της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου, www.champier.gr, όπου, στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα τεθεί δυναμικά σε λειτουργία το e-shop, δίνοντας τη δυνατότητα σε μέλη του να προωθούν ηλεκτρονικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ακόμη, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στις τρέχουσες συνθήκες που δυσκολεύουν το επιχειρείν, όπως η φορολογία, ο ΕΝΦΙΑ στους βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς χώρους, αλλά και το παρεμπόριο που είναι μια μεγάλη πληγή για τον υγιή ανταγωνισμό αλλά και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηχριστοδούλου συμβούλεψε τους μαθητές να δουν σοβαρά την πιθανότητα να γίνουν επιχειρηματίες καθώς «η εποχή που όλοι μάθαιναν γράμματα για να μπουν στο δημόσιο έχει τελειώσει. Σίγουρα, το επιχειρείν δεν είναι ο εύκολος δρόμος αλλά έχει και πολλά θετικά, όπως η αίσθηση της δημιουργίας, η προσωπική ανάπτυξη, η επιτυχία όταν γίνονται σωστές επιλογές. Κυρίως, η επιχειρηματικότητα είναι ο δρόμος της ανάπτυξης για μια κοινωνία, μια χώρα. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται ανθρώπους με μόρφωση που θα πάρουν τα ηνία και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο».
Σημειώνεται ότι στους μαθητές μοιράστηκε το ενημερωτικό έντυπο του Επιμελητηρίου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα μέλη.