Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Το "Κόκκινο κουτί" στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ.



Στις 12:00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ η συγγραφέας Γλυκερία Γκρέκου παρουσίασε το νέο της βιβλίο, «Το Κόκκινο κουτί.»
Αρκετός κόσμος και μικρά παιδιά βρέθηκαν στο βιβλιοπωλείο και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την συγγραφέα να τους γνωρίζει τον «Νικόλα» και τι κρύβεται μέσα στο «Κόκκινο κουτί.»

Μιλήσαμε με την συνιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Νέστωρ την Δέσποινα Νέστορα και φυσικά με την συγγραφέα Γλυκερία Γκρέκου.


«Δέσποινα Νέστορα»: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζουμε στις 2 Απριλίου κανονίσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο να την γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά γιατί αυτές η ημέρες είναι αφιερωμένες σε αυτά.
Σήμερα είναι μαζί μας η Γλυκερία Γκρέκου, συντοπίτισσα και πολύ καλή μας φίλη και παρουσιάζουμε σήμερα το βιβλίο της «Το κόκκινο κουτί» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδάκια 7-8 ετών και θίγει ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα, την ελλειμματική προσοχή.
Πάνω στο πατάρι μας έχουμε μαζί τους μουσικούς μας τους Κώστα και Παύλο Σιδηρόπουλο οι οποίοι θα μας παίξουν και θέατρο σκιών για τα μικρά παιδιά.
Επίσης θα μας μιλήσει η επίκουρη καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κυρία Λευκοθέα Καρτασίδου.
Αύριο Κυριακή 5 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι θα είναι εδώ η συγγραφέας Εύα Κασιάρου που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «κόκκινη κλωστή δεμένη» το βιβλίο της «Η Κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς» ένα πασχαλινό βιβλίο που ταιριάζει με τις ημέρες του Πάσχα.
Θα έχουμε και ένα μικρό θεατρικό που τα παιδάκια θα φέρουν αυγά βρασμένα μαζί τους για να τα διακοσμήσουν μαζί με την συγγραφέα.»

«Γλυκερία Γκρέκου»: Σήμερα είμαι εδώ στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ γιατί θα παρουσιάσουμε το «Κόκκινο κουτί», ένα παιδικό βιβλίο, το πρώτο που αφορά τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, ένα θέμα που προβληματίζει τους γονείς και τους δασκάλους.
Μέσα από την δουλειά μου και με την βοήθεια ενός μαθητή μου οργάνωσα ένα πρόγραμμα και αυτό στην συνέχεια έγινε βιβλίο.»

Το βιογραφικό της κυρίας Γκρέκου:

Η Γλυκερία Γκρέκου γεννήθηκε στο Λιβάδι Ολύμπου. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία και εργάστηκε ως δασκάλα σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στον αυτισμό, τη νοητική υστέρηση, σε προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών και σε μαθησιακές δυσκολίες. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).


(2015)         Το κόκκινο κουτί, Ψυχογιός
(2014)         Οι περιπέτειες του Άκη στο εργαστήρι της Αλφαβήτας, Παρρησία
(2013)         Η μοναξιά των συνόρων, Ψυχογιός
(2013)         Η μοναξιά των συνόρων, Ψυχογιός
(2011)         Το ταξίδι του κόκκινου αβγού, Παρρησία
(2009)         Ο Χάρι Πι δε μένει πια εδώ, Άγκυρα
(2007)         Το θυμωμένο αρκουδάκι, Πορτοκάλι
(2004)         Ο Φοίβος... και ο άλλος Φοίβος, Ελληνικά Γράμματα

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα

(2012)         Ελληνικό Πάσχα, Ψυχογιός
(2012)         Ελληνικό Πάσχα, Ψυχογιός
(2007)         Ήρωες της Ελλάδας, Ψυχογιός