Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: Νιώθουμε αδικημένοι!




Την αντίρρηση και τα παράπονα τους εξέφρασαν αρκετοί εκπαιδευτικοί και φορείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας για την κατανομή της χρηματοδότησης για τα σχολεία στις σχολικές επιτροπές.

Όπως έγινε γνωστό στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) αποφασίστηκε η κατανομή της χρηματοδότησης να έχει ως εξής:

50% Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

50% Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι δεν είναι δυνατόν όταν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι περισσότερες από αυτές της Δευτεροβάθμιας, όταν είναι διασκορπισμένες σε όλο τον νομό Πιερίας, σε όλα τα χωριά σχεδόν υπάρχει και από ένα δημοτικό σχολείο, όταν οι ανάγκες για θέρμανση και εξοπλισμό είναι μεγαλύτερες και όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά, η κατανομή της χρηματοδότησης να είναι η ίδια και για Πρωτοβάθμια και για Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μιλήσαμε με αρκετά στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όλοι τους συμφώνησαν ότι αδικείται η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από την κατανομή της χρηματοδότησης.

Να θυμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η κατανομή ήταν ελαφρά περισσότερη για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, περίπου σε μια αναλογία 51%-49%.

Επίσης ακουστήκαν παράπονα για τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις στην ΔΕΠ και το πώς κάποιοι καταχυρώνουν την ψήφο τους…