Κυριακή 31 Μαΐου 2015

3η Οικογιορτή Νέας Αγαθούπολης Πιερίας σήμερα στο Παρατηρητήριο Πουλιών


Μία ευκαιρία για εξόρμηση στη φύση αλλά και γνωριμία με τοπικά βιολογικά προϊόντα και προϊόντα χειροτεχνίας αποτελεί η 3η Οικογιορτή Νέα Αγαθούπολης που θα πραγματοποιηθεί στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου.

Όσοι βρεθούν την ημέρα αυτή στο Παρατηρητήριο Πουλιών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολύτιμο υγρότοπο της περιοχής και να κάνουν παρατήρηση πουλιών, να συμμετέχουν σε εργαστήρια και να προμηθευτούν σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες, από την Κιβωτό Σπόρων Πιερίας. Όπως κάθε χρόνο, στην οικογιορτή θα συμμετέχουν συνεταιρισμοί τοπικών προϊόντων, παραγωγοί βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνίας από την περιοχή της Πιερίας.

Ειδικά για τα παιδιά, η οικολογική ομάδα Μητέρα Γη θα πραγματοποιήσει εργαστήρι φυτών, ενώ η περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008» θα διοργανώσει περιβαλλοντικά παιχνίδια. Στη διάθεση των παιδιών θα είναι και τα ποδήλατα του Φορέα Διαχείρισης για μία βόλτα στον ποδηλατόδρομο.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Το φωτεινό και σκοτεινό μου κομμάτι: Φίλοι ή εχθροί;» από τις ψυχοθεραπεύτριες Gestalt Μαριάντζελα Τριάρικο και Μελίνα Μακρίδου.


Η εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 2:00 μετά το μεσημέρι, διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, την οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη», την περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008», με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης.

http://www.thestival.gr/